Ordu'da can dostları unutulmadı

Ordu'da can dostları unutulmadı
Ordu’da gönüllü gençler yol kenarlarında bulunan sokak hayvanları için hem mama dağıttı hem de bakıma muhtaç ve hasta olan hayvanları bakım evine gönderdiler.

Cemal Can BAYRAK - ORDU / YENİÇAĞ

Ordu’da Buğra Yeşilkaş, Funda Arslan, Can Öztürk, Kutluhan Akgün,  İrem Ergen, Çağatay Bahtiyar , Emir Yılmaz, Oğuzhan Şimşek, Gizem Kantekin Şimşek’ten oluşan bir grup genç hafta sonu Ulubey-Gürgentepe yolunda yol kenarlarında aç kalan sokak hayvanlara mama dağıttı. Gençler yol kenarlarında hasta ve bitkin halde olan sokak hayvanlarını da belediyeyi arayarak hayvan barınağına gitmesini sağladılar. 

“Mama dağıttık”

Hayvanseverlerden Buğra Yeşilkaş “Arkadaşlarımızla birlikte mama aldık. Köylerde yol boylarında can dostlarımıza mama dağıtmaya başladık. Herkesi bu akıma katılmaya davet ediyorum. Sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak bu işe başladık. Çok sayıda arkadaşımız bizlere destek oldu. Onların destekleriyle mama alınarak yollarda, köylerde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Az önce sizde gördünüz, yol kenarında yaralı bir hayvan vardı. Hayvan ambulansı çağırarak tedaviye gitmesini sağladık. Ordu’nun bütün ilçelerinde çalışmalarımız sürecek.” ifadelerini kullandı.

“Sokak hayvanlarımıza sahip çıkalım”

Funda Arslan ise şunları söyledi:

 “Dokuz kişilik arkadaş ekibiyle bugün yol kenarlarında bulunan sokak hayvanlarını beslemeye çıktık. Bu sadece haftada bir kere yapılacak bir durum değil. Bugün beslediğimiz hayvanlar yarın yine aç olacaklar. Bu yüzden buradan herkese çağrıda bulunmak istiyoruz: Ulubey-Perşembe tarafları köpekle dolu. Yol kenarlarında hasta yaralı köpekler var. Böyle bir durum gördüğünüzde derneklerin ihbar hatları var, onları arayabilirsiniz. Herkesi bu uygulamaya katılmaya davet ediyoruz.”