Orhan Uğuroğlu Kılıçdaroğlu'nun Mersin mitingini önceden yazdı: Patates soğan güle güle Erdoğan

Orhan Uğuroğlu Kılıçdaroğlu'nun Mersin mitingini önceden yazdı: Patates soğan güle güle Erdoğan
Erken seçim mitinglerinin ilkini Mersin'de gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, "Patates soğan güle güle Erdoğan" dedi. Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu "Kemal Kılıçdaroğlu Mersin mitinginde yazımın sloganını alıntıladı" diyerek "128 milyar dolar nerede?" tartışmalarını hatırlattı.

CHP ''acil seçim'' çağrısı ile duyurduğu mitingin ilkini Mersin''de gerçekleştirdi. Alandaki kalabalıktan duyulan ''Tayyip istifa'' sloganlarına, Kılıçdaroğlu "Onun istifa etmesine gerek yok onu edeple göndereceğiz" ifadeleriyle yanıt verdi.

Mitingteki yoğun katılım dikkati çekerken Kılıçdaroğlu konuşmasını "Patates soğan güle güle Erdoğan" ifadaleri ile sonlandırdı.

Kılıçdaroğlu''nun Mersin mitingine ilişkin bir paylaşım yapan Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu 20 Nisan tarihinde yayımlanan yazısını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Kemal Kılıçdaroğlu Mersin mitinginde yazımın sloganını alıntıladı:

Patates, Soğan Güle Güle Erdoğan"

"Patates, Soğan Güle Güle Erdoğan" başlıklı yazısında "128 milyar dolar nerede?" tartışmalarını kaleme alan Uğuroğlu, "Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, ''128 milyar dolar nerede?'' sorusuna, ''2019 ve 2020 yıllarında 30 milyar dolar cari açık, 31 milyar dolar yabancı sermaye çıkışı, 50 milyar dolar reel sektörün pozisyon azaltması ve hane halkının 54 milyar ABD doları tutarında döviz ve altına yönelmesi'' diye yanıt verdi. Kavcıoğlu''nun açıklamasına göre Merkez Bankası döviz işlemleri toplamının 165 milyar dolar olduğu ortaya çıktı." ifadelerini kullanmıştı. 

Uğuroğlu yazısını şöyle sonlandırmıştı:

"Kavcıoğlu 165 milyar doları kimlerin aldığına özetle şu yanıtı veriyor;
- "Kamu bankaları aracılığıyla döviz işlemleri yapılmaya başlanmıştır.
- Otomatik işlem platformlarında gerçekleşen bu işlemlerin karşı tarafları yurt içi ve yurt dışı piyasa yapıcı bankalardır.
- Sadece Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası değil, dünyanın hiçbir yerinde bu tür karşı taraf ayrıntıları açıklanamaz."
"Açıklanamaz" diyor ama sonra da diyor ki;
- "TCMB, görev ve sorumluluk alanlarındaki bilgi ve verileri uluslararası standartlar dahilinde son derece şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmaktadır."
2019+2020 bilançosu şöyle:
Bütçe harcamaları; 364 milyar dolardır.
Merkez Bankası harcamaları; 165 milyar dolardır.
Ben inanmadım ama ey hane halkı; sizler inandınız mı?
19 bölümdür izlediğimiz AKP dizisinin sonu ister 20, ister 21 ister 22. bölüm diye uzasın şöyle biter;
- Patates soğan; Güle Güle Erdoğan…"
 

İlgili Haberler