Orhan Uğuroğlu Ticaret Bakanı'nı ensesinden yakaladı. Bakan yaptığı açıklamaya pişman olacak

Orhan Uğuroğlu Ticaret Bakanı'nı ensesinden yakaladı. Bakan yaptığı açıklamaya pişman olacak
Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi ve Köşe Yazarı Orhan Uğuroğlu, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un mayıs ayı dış ticaret rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamalarına "Hiç utanmıyor" diyerek çok sert tepki gösterdi. 

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Orhan Uğuroğlu, sosyal medya hesabından Ticaret Bakanı Mehmet Muş''un açıklamalarına ilişkin bir paylaşımda bulundu.

Orhan Uğuroğlu paylaşımında "İthalat geçen mayısa göre % 15,2 artışla 19 milyar dolar" diyen Bakan Muş''a "Hiç utanmıyor" diyerek tepki gösterdi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ile düzenlediği basın toplantısında, mayıs ayı dış ticaret rakamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bakan Muş, Türkiye''nin ihracatta 2021 yılında büyük bir başarı ortaya koyduğunu söyleyerek "Ülkemiz, 2022 yılının ilk beş ayında da ihracattaki güçlü performansını devam ettirmiştir. Geride bıraktığımız mayıs ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 15,2 artışla 19 milyar dolara ulaşmıştır. Bu, tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatıdır. Böylelikle 2022 yılının ilk 5 ayının tamamında en yüksek aylık ihracat değerlerine ulaşarak ilk 5 ayda rekorlar kırmış olduk." ifadelerini kullandı.

Uğuroğlu''nun paylaşımı şöyle:

"Ticaret Bakanı Muş: 

İthalat geçen mayısa göre % 15,2 artışla 19 milyar dolar Bu tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı" dedi

Hiç utanmıyor

İHRACAT % 43.8 artışla 29.7 milyar dolar
Dış ticaret açığı yıllık % 157 artışla 
10,7 milyar dolarla rekor kırdı

FACİA MI BAŞARI MI?" dedi.

İlgili Haberler