Orhan Uğuroğlu'ndan büyük iddia. Biden'ın Türkiye'yi nasıl kandırdığının iç yüzünü açıkladı

Orhan Uğuroğlu'ndan büyük iddia. Biden'ın Türkiye'yi nasıl kandırdığının iç yüzünü açıkladı
Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, Biden'in Türkiye'yi nasıl kandırdığını açıkladı. Kabil Havalimanı'nın Türkiye'ye bırakılmasını hatırlatan Uğuroğlu, "Anlaşıldı ki; Amerika Kabil'i de Havaalanını da terketmek için Taliban'la anlaşmış. Diplomatik kalleşliktir, alçaklıktır" diye yazdı.

Orhan Uğuroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ABD Başkanı Biden''in Türkiye''yi kandırdığını yazdı.

Uğuroğlu, paylaşımında, "Biden''ın Türkiye''ye attığı büyük kazık NATO toplantısı günlerinde Erdoğan ile buluşan Biden "Kabil Havaalanını Türk askeri korusun" dedi Erdoğan kabul etti Anlaşıldı ki; Amerika Kabil''i de Havaalanını da terketmek için Taliban''la anlaşmış Diplomatik kalleşliktir, alçaklıktır" ifadelerini kullandı.

Havalimanının derhal tahliye edilmesi gerektiği çağrısında bulunan Orhan Uğuroğlu, "Cumhurbaşkanı devleti Taliban''a bırakıp kaçtı Türklerin tahliyesi için THY uçağı gitti Ordunun tank top uçakları helikopterleri Taliban''da Taliban Kabil havaalanını ister, verilmezse saldırır NATO''yu boşverin Mehmetçik riske edilmemeli derhal tahliye edilmeli @RTErdogan" diye yazdı.

"AMAN BULAŞMAYALIM"

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Orhan Uğuroğlu, Dışişleri eski Bakanı BM Afganistan eski temsilcisi Hikmet Çetin’in sözlerine yer verdi.

Çetin’in "Pakistan ile Afganistan’ı bir araya getirmeyi başaracak ülke Türkiye’dir. Üçlü görüşmeler devam etmelidir" dediğini aktaran Uğuroğlu, bulaşılmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Suriye’de yaşananları hatırlatan Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, “Aman Hikmet Bey aman! Bulaşmayalım Suriye''den ders almadık mı?” ifadelerini kullandı.

Uğuroğlu, paylaşımına CHP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun resmi Twitter hesaplarını da etiketledi.

 

İlgili Haberler