İnsanlar Taliban’dan kaçmak için birbirini böyle eziyor

İnsanlar Taliban’dan kaçmak için birbirini böyle eziyor
Taliban'ın başkent Kabil'e gelişiyle birlikte Afganistan'da kaos başladı. Kentin caddelerinde uzun trafik oluştu, evlerine gitmeye çalışanların yanı sıra Kabil Havalimanı'na ulaşarak ülkeden kaçmaya çalışanlar birbirlerini ezdi...

Taliban''ın dün Afganistan''ın başkenti Kabil''e girmesinin, başkanlık sarayı ve kamu binalarının kontrolünü ele geçirmesinin ardından halk arasında panik havası yaşanıyor.

KABİL''DE KAOS YAŞANDI

Ülkeyi terk etmek isteyen binlerce kişi, dün akşamdan bu yana Kabil Uluslararası Havalimanı''na akın ediyor.

Yoğunluğun sabah saatlerinde arttığı havaalanında sivillerin pistte toplandığı görülürken, tahliyeler için alanda bulunan ABD askerleri havaya defalarca ateş açtı.

Taliban ise Kabil Uluslararası Havalimanı''nın girişine gelerek, halktan evlerine dönmesini istedi ve şu anda uçuş yapılmayacağını açıkladı.

Kara yoluyla diğer vilayetlere gitmek isteyenlerin de araç bulmakta çok zorlandığı, taşıma ücretlerinin iki katına çıktığı ifade ediliyor.

İşte o görüntüler:

Ne olmuştu?

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020''de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan''dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşmada, yabancı güçlere saldırmaması öngörülen Taliban''ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirilmedi.

Taliban, eş zamanlı şekilde hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan''da birçok ilçeyi, son bir ayda da vilayet merkezlerini hızla ele geçirdi.

Cumhurbaşkanı Eşref Gani''nin ülkeyi terk etmesi ve hükümet güçlerinin başkentten ayrılmasıyla Taliban kenti tümüyle kontrolüne almaya başladı.

İlgili Haberler