Filosunu yenilemedi deyip Türk Hava Kurumu’nu eleştiren Erdoğan’a cevap Orhan Abi’den geldi

Filosunu yenilemedi deyip Türk Hava Kurumu’nu eleştiren Erdoğan’a cevap Orhan Abi’den geldi
Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Türk Hava Kurumu’na yangın söndürme filosu kurma görevinin bakanlığa ve Cumhurbaşkanı’na ait olduğunu hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk hava Kurumu’na ilişkin açıklamalarının yankıları sürmeye devam ediyor.

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu da Erdoğan’ın yaptığı açıklamalara Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Uğuroğlu, Cumhurbaşkanının eleştirdiği THK’ya yangın söndürme filosu kurma görevinin ilgili bakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına ait olduğunu dile getirdi.

Orhan Uğuroğlu mesajında, “Erdoğan “THK’nin elinde uçak filan yok” diye itiraf ediyor THK’na ya da Orman Genel Müdürlüğüne yangın söndürme filosu kurma kimin görevi? Saraya uçak helikopter almaya para var da yangın söndürme uçak ve helikopterlerine neden para yok?” dedi.

Yeniçağ Ankara Temsilcisi Uğuroğlu, paylaşımına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi Twitter hesabını da etiketledi.

Orhan Uğuroğlu mesajının sonunda ise "AKP ve MHP ittifakı bitik" diye yazdı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Manavgat Gençlik Merkezi''nde orman yangınlarıyla ilgili açıklama yapan Erdoğan, "Uçak konusundaki sıkıntıların ana sebebi uzun yıllardır bu görevi yürüten Türk Hava Kurumu''nun (THK), filosunu ve teknolojisini yenileyememiş olmasıdır" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler