Osman Gökçek ATO başkanlığına aday

Osman Gökçek ATO başkanlığına aday
Ankara Ticaret Odası’nda Başkan Salih Bezci’nin yönetimindeki 11 üyeden 8'i istifa etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in başkanlık için en büyük aday gösterilmişti. Gökçek resmen adaylığını açıkladı.

Türkiye'nin en büyük ve en güçlü odalarından olan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da üyesi olduğu Ankara Ticaret Odası'nda istifa depreminin nasıl sonuçlanacağı merak ediliyordu. Osman Gökçek olduğu konuşuluyor. Osman Gökçek de ''ATO Başkanlığı'na aday mısınız?'' sorusuna "Meclis toplantısından önce bir şey söylemem doğru olmaz. Toplantı çıkışında kamuoyuna bir açıklama yapacağım" yanıtını vermişti.Gökçek adaylığını resmen koydu.

YEDEKLER NİYE İSTİFA ETTİ?

Organ seçimleri yönetmeliğine göre ATO'da yönetimin istifa etmesi ya da başka nedenle ayrılması durumunda 10 yedek yönetim kurulu üyesi, kalan süreyi tamamlamak üzere otomatik olarak yönetimi devralıyor. Ancak ATO'nun yönetim kurulu üyesi Ayhan Atalay'ın yurtdışına kaçması sonrasında, yedek üyelerden biri asil üye olmuştu. 1 yedek üye istifa etmiş, bir diğerinin ise üyeliği düşmüştü. Dolayısıyla yönetim kurulu yedek üye sayısı 7'ye inmişti ki; dün bunlardan 5 tanesi asil üyelerle birlikte istifasını verdi.

Yönetmeliğe göre yönetim kurulunda karar yeter sayısının yani başkanla birlikte 11 üyeden 6'sının bulunması yeterli oluyor ve yedek üyeler bunu sağladığı takdirde olağanüstü seçim yapılması gerekmiyor. Ancak yedek üyelerin de istifa etmesi nedeniyle ATO Meclis'inin hem yönetim kurulu asil hem de yedek üyeleri seçmesi gerekecek.

HİSARCIKLIOĞLU'NUN ZOR SEÇİMİ

Hisarcıklıoğlu'nun da bugün yapılacak ATO Meclisi toplantısına katılması beklenirken, seçim sürecinde ortağı Salih Bezci'ye karşı yönetime gelmesi muhtemel Osman Gökçek'i destekleyip desteklemeyeceği de Ankara kulislerinde yanıtı merak edilen soruların başında geliyor.

OSMAN GÖKÇEK: MECLİS ÇIKIŞINDA AÇIKLAYACAĞIM

''ATO Başkanlığı'na aday mısınız?'' sorusuna Osman Gökçek, "Meclis toplantısından önce bir şey söylemem doğru olmaz. Toplantı çıkışında kamuoyuna bir açıklama yapacağım" yanıtını verdi.