TV’sini verdik Apo’nun hiçbir manisi kalmadı

TV’sini verdik Apo’nun hiçbir manisi kalmadı
TV’sini verdik Apo’nun hiçbir manisi kalmadı

Afrİka turunu tamamlayarak yurda dönen Başbakan Erdoğan, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken ilginç açıklamalar yaptı.

Afrİka turunu tamamlayarak yurda dönen Başbakan Erdoğan, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken ilginç açıklamalar yaptı. Erdoğan, müzakere yürüttükleri İmralı’nın “görüşmeye müsait hale getirilmesi” ile ilgili bir soruya şu cevabı verdi: Bir defa İmralı’nın koşulları dünyada hiçbir ülkede olmayan çok iyi koşullardır ve burada adeta özel bakım söz konusudur. Yatağı var, televizyonu ya konuldu ya konuluyor. Günde 1 saat 5 arkadaşıyla avluda volta atıyor. Hiçbir manisi yok.

 

Teröristbaşı Öcalan’a İmralı’da özel bakım!

 

Başbakan Erdoğan, İmralı canisinin kaldığı cezaevi koşullarının dünyanın hiçbir yerinde olmadığını belirterek, “Burayla ilgili farklı bir şey beklemeyin” dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gabon, Nijer ve Senegal’i kapsayan Afrika ziyaretini tamamlayarak yurda döndü. Uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Paris’te 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili yaptığı ilk değerlendirmenin hatırlatılarak, “Paris’teki cinayetlere ilişkin bazı ihtimallerden bahsettiniz. Bu ihtimallerden provokasyon ihtimali biraz daha güçlendi mi?” sorusu üzerine şunları kaydetti: “Geçmişte de iyi niyetli atılan adımlar maalesef kötü niyetliler tarafından hep engellenmiştir ve akamete uğratılmıştır. Burada da yine kendi içinde hesaplaşmanın neticesi olabilir veyahut da şu anda bizim atmakta olduğumuz bu iyi niyetli adımları kesmeye yönelik adımlar olabilir. Onun için de sonucunu beklememiz gerekir.”

 

Bilmeyen açamaz

 

Erdoğan, Paris’te işlenen cinayetlere ilişkin bazı bilgilerin bulunduğunu ifade ederek, “Bazı teknik bilgiler de geldi; onlar da ilginç. Cinayetin işlendiği yer aslında içeriden kilitlenen ve bu kilit de öyle tek kilit falan değil, şifreli kilitler. Bu şifreyi bilmeyenlerin açabileceği bir şey değil. O üç kişi bunu açıyor. Onlar da her halde tanımadıkları insanlara kapıyı açmaz. Tanıdıkları, bildikleri insanlara açıyorlar” diye konuştu. Erdoğan, gazetecilerin, “O zaman kendi içlerinden olabilme ihtimali güçleniyor” sözleri üzerine “O güçleniyor yani” karşılığını vererek, soruşturmayı Fransa hükümetinin yürüteceğini de sözlerine ekledi.

 

İmralı’daki koşullar

 

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, “İmralı’yla görüşmeler konusunda BDP’nin talepleri var. Selahahittin Demirtaş, Öcalan’ın koşullarının ’görüşmeye müsait hale getirilmesini’istedi” sorusu üzerine, şöyle konuştu: “Bir defa İmralı’nın koşulları dünyada hiçbir ülkede olmayandan çok daha iyi koşullardır ve burada adeta özel bakım söz konusudur. Bizde 12 metre karede bir kişi yatıyor. Yatağı var, televizyonu ya konuldu ya konuluyor. Ve bir de günde bir saat beş tane arkadaşıyla avluda volta atıyor. Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olmuş kişilere kendi yakınları rahatlıkla gidebiliyor, görüşebiliyor. Hiçbir manisi yok. Bunun yanında da özel izne tabi olarak Adalet Bakanlığımız yeri geldiği zaman uygun olanlara müsaade edebilir, izin verebilir. Bunları da yapıyor zaten.” Erdoğan, gazetecilerin, “Orayla ilgili yeni bir adım beklemeyelim o zaman” sözlerine de “Orayla ilgili adımlarımız belli. Başka farklı bir şey beklemeyin. Yani yapılacak şeyler buna benzer şeylerdir” karşılığını verdi. Başbakan “Kabine revizyonu” iddialarına ise “Her an her şey olabilir” karşılığını verdi.