Erciyes için hazırlıklar tamamlandı

Erciyes için hazırlıklar tamamlandı
Erciyes için hazırlıklar tamamlandı

MHP Genel Merkezi’nin iptal etmesine rağmen Erciyes Kurultayı’nı yaşatmaya kararlı Ülkücüler bu yıl yine zirvede bul

MHP Genel Merkezi’nin iptal etmesine rağmen Erciyes Kurultayı’nı yaşatmaya kararlı Ülkücüler bu yıl yine zirvede buluşmaya hazırlanıyor. Düzenleyici Komite Üyesi Necip Dinçer, bütün hazırlıklarını tamamladıklarını belirtip Ülkücüleri bayramın 3. günü Erciyes’te kucaklaşmaya çağırdı.

 

Erciyes Kurultay’ının düzenleyici komitesi üyesi Necip Dinçer, bu yılki büyük buluşmaya merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in emanetine sahip çıkmak isteyen tüm Ülkücüleri beklediklerini söyledi. 10 Ağustos’ta Ozan Arif, Esat Kabaklı ve İsmail Türüt’ün katılımıyla düzenledikleri etkinliğe harekete gönül vermiş herkesin davetli olduğunu belirten Necip Dinçer, “Kurultay, yeniden Ülkücülerin kucaklaşmasına vesile olsun” dedi.
Türkiye’nin Ülkücülere muhtaç olduğunu ifade eden Necip Dinçer, “Türkiye’de yaşananları düşününün. Bu ülke Ülkücülere mecburdur. Dünya Türklüğü ve Müslümanlığı Ülkücülere mecbur. Diğer siyasi görüşler bile bize kurtuluş reçetesi sizsiniz diyor. Peki, bu Ülkücüler neden dağıtılıyor? İlaç bensem neden bir araya getirilmek istenmiyorum da dağıtılmaya çalışıyorum” diye konuştu. 
Bütün MHP teşkilatlarına da davet çıkaran Dinçer, devemla şunları söyledi:
 “Biz bütün MHP teşkilatlarına çağrı yapıyoruz, buyursunlar gelsinler. Eğer Ülkücülük bir mirassa bu mirası reddetmeyenlerin hepsi bu mirasın sahibidir. Herkes buyursun gelsin. Biz her Ülkücüden gurur duyarız. Biz bu inançtayız. Namusumuz ekmeğimiz aşımız ülkümüzdür. Biz kardeşten öte yaşadık. Bu miras bütün Ülkücülerindir. MHP İl, ilçe teşkilatları bütün Ülkücü kuruluşlar tabi ki Genel Merkez buraya davetlidir. Her gelen bizim konuğumuzdur. Herkes Ülkücüdür. Herkes bizim gibidir.”
MHP yönetiminin iptaliyle Alparslan Türkeş’in Ülkücülere bıraktığı Erciyes Kurultayı mirasının sona erdirilemeyeceğini belirten Dinçer şöyle konuştu:
 “Allah ömür verdiği sürece bu mirasa sahip çıkıp Erciyes Kurultayı’nı yaşatmaya devam ettireceğiz. Şu anda MHP’yi yöneten lav etti diye mirası yok mu sayacağız? Ülkücü Hareketin babası Alparslan Türkeş ise biz bu mirası hiçbir zaman reddetmeyiz. Mirası reddedenlerden değiliz. Hiçbir mirası reddetmedik”  

 


Ülkücüler kenetlensin

 


Ülkücü mirasın nimetlerine değil külfetine sahip çıkmayı görev bildiklerini ifade eden Dinçer sözlerini şöyle sürdürdü:
 “Hareketin zorlu günleri de dahil hiçbir yere gitmedik... Çizgimizde kırılma olmadı. Bu mirası da biz sahiplendik. Mirasın fikriyatına, külfetine sahip çıktık. Bu bir dünya görüşü. Ülkücülük Türk aleminin kurtuluş mücadelesidir. Bu işlerin kurtuluş mücadelesi olduğuna iman ettik. Bizim esas işimiz Ülkücülük.” Dünyada yaşanan gelişmelerin Ülkücülük fikriyatının en temelden doğruluğunu ispatladığını vurgulayan Dinçer, şunları kaydetti:
 “Gidecek hiçbir yerimiz yok. İnandığımız doğruların zaman içinde çok daha bilimsel ve geçerli olduğunu gördük. Tüm dünyada yaşanan gelişmeler, Suriye’de yaşananlar Irak’taki olaylar, rahmetli Türkeş’in zamanında Rusya’nın dağılması fikri, temellerimizdeki düşünceler, dünya doğrusu oldu. Biz kimsenin maşası değiliz. Davamıza inanmışlarla bir avuç da kalsak buradayız. Dün de bir avuç insanla yola çıktık. Daha sonra binleri, 5 binleri, 100 binleri, 200 binleri bulduk ve sevindik. Buna şükür dedik. Kendi içimizde parçalanmalarına rağmen istediğimizde 100 bin kişi bir araya gelebiyoruz. Biz geçen sene de binlerce insan topladık. Bu sene de bayramın 3. gününe gelen 10 Ağustos’ta Erciyes’te ülküdaşlarımızla yeniden buluşacağız. Dünyanın geldiği yerde Türk milletinin birbirine bağlanmasından ve ülkücülerin kenetlenmesinden başka çıkış yok.”