Obeziteden kaç kansere yakalanma

Obeziteden kaç kansere yakalanma
Obezite ve kanser riski araştırması ile okurlarını uyaran Popüler Bilim Dergisi yine dopdolu. Dergi, son sayısında obezite, beslenme ve kanserden korunmanın yollarını anlattı

Türkiye’nin önde gelen bilim dergilerinden “Popüler Bilim” son sayısında “obezite” yi masaya yatırdı. Tütünden sonra bilinen en büyük kanser risk faktörü olarak obeziteyi gösteren dergi konuyla ilgili bilimsel araştırmayı okurlarına taşıdı. “Popüler Bilim” deki araştırmaya göre yağ tüketiminin artış göstermesi ile birlikte ortaya çıkan obezite, günümüzde sağlığı hayati anlamda tehdit eden sonuçlarıyla kanser hastalığı nedeni olarak da bilinmektedir.

İnek sütü

Anne sütü ya da özel olarak geliştirilen sütlerle beslenen bebekler, yeterince gıda almama riski ile karşı karşıya kalmaktadır. Sütünden günümüzde milyonlarca insanın faydalandığı inekler, otların bol olduğu ilk bahar aylarında doğum yapmaktadır ve yaz sonuna kadar fazlasıyla süt vermektedir. İlkbahar otları vucudumuzun ihtiyaç duyduğu Omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir kaynaktır. Bu yağ asitleri hem ineklerin sütünde hem de inek sütünden elde edilen tereyağı, kaymak, yoğurt, peynir ve benzeri ürünlerde fazlasıyla bulunmaktadır. 

Korunmak için

Kanserden korunmak için hayvansal ve yağlı gıdalardan kaçınmak, kilo almamamaya özen göstermek gerekmektedir. Hormonlu ve katkı maddeli gıdalardan uzak durmak da bu anlamda büyük önem taşımaktadır. Kanserden uzak bir yaşam sürdürebilmek için günde en az 1, en çok 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmek faydalı olacaktır.