Tantan: Ovaköy küresel oyunu bozacak

Tantan: Ovaköy küresel oyunu bozacak
Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan, Irak, Suriye ve Libya üzerinden sürdürülen BOP (Büyük Orta Doğu Projesi) savaşında Türkiye'nin Doğu Akdeniz'le birlikte Hazar havzasında gerçek ve kalıcı bir hakimiyet kurmasının yolunun, yeni bir Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin yazılması ve Ovaköy sınır kapısının vakit geçirilmeden açılmasından geçtiğini söyledi.

Fatih Erboz / ANKARA / ÖZEL HABER

Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, Doğu Akdeniz, Irak ve Libya'da son dönmede ortaya çıkan çelişkili dış politikayı değerlendirdi. Küresel güçlerin, Doğu Akdeniz'de hakimiyet savaşı verdiğinin altını çizen Tantan, bunun için Suriye ve Libya'ya el koymaya çalıştıklarını anlattı. 
Kosova'daki alt yapısını güçlendiren ABD'nin, diğer yandan Hazar'a el koymak için Karadeniz'de plan yaptığına da dikkat çeken Tantan şunları söyledi:

" BOP'un (Büyük Orta Doğu Projesi), iki kilit ülkesi Libya ve Suriye idi. Bu ülkeler siyaseten çökertilirse BOP'un uygulamaya sokulması kolaylaşacaktı. Libya ve Suriye siyaseti ortadan kaldırılacak ve parçalanacaktı. Planın ana hattı buydu. Hatırlayın, ABD'nin Sabiha Gökçen Havalanı'ndan Trabzon'a kadar talepler vardı... Bu Türkiye'nin tamamen işgali gibiydi. İktidar Türkiye'nin ABD ve NATO üzerinden buralarda kullanılmasına set çekemedi maalesef..."

İktidarın, İngiltere ve ABD'nin Irak'ta uyguladığı etnik ve mezhepsel bölünme politikalarından ders çıkarılmadığını belirten Tantan, şöyle devam etti:

"Rusya, Suriye'de söz sahibi oldu. Peki bunlar nasıl oldu! Türkiye sürekli tehdit edildi. Mesela, Dağlıca, Aktütün olayları. Süleymaniye'de hain bir baskınla Türk askerinin kafasına çuval geçirilen ABD, buradaki arşive el koydu. Bu arşiv üzerinden Türkiye'nin Ortadoğu'daki bütün çalışmalarında görev alacak aşiretler, insanlar, Irak işgali çerçevesinde yerle bir ettiler. Ovaköy'den itibaren Kerkük'ten Basra Körfezine kadar inen, Türk aşiretlerinin ve Türkiye birlikte hareket etmek isteyen Arap- Kürt aşiretlerinin olduğunu görürsünüz. Süleymaniye arşivi bu nedenle çok önemliydi. Türkiye bunlara sahip çıkmadığı için kaybetti.

Aynı sorun Suriye'de de var. Avanos dağlarından Golan Tepelerine kadar olan aşiretlerin hepsinin Türk aşiretleri olduğunu görüyorsunuz. Selçuklu döneminde de Osmanlı döneminde de bu böyledir. Yıllar içinde Osmanlı bu aşiretleri orada tutarak Doğu Akdeniz'i kontrol etmiştir. Suriye politikasındaki yanlışlık, buradan başlıyor. Türkiye bunlara sahip çıkamayınca ABD, İngiltere, İsrail ve Rusya'nın kontrolüne geçtiler. Süleymaniye'deki alçak baskından ders çıkarılsaydı, Erdoğan, Gül, Arınç ve Başbuğ müdahale eder, ABD'ye hizmet eden FETÖ'ye bir de üstüne üstlük kozmik odayı açtırtmazdı. Yani, Türkiye terör ile uzun yıllar meşgul edildi. Ambargo ve finans oyunlarıyla ekonomik yönden zayıflatıldı. Son olarak da FETÖ kumpaslarıyla orduyu çökertmek istediler."

Doğu Akdeniz'deki etkinliğimizin artırılması için Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin yeniden oluşturulmasını öneren Tantan, 

"ABD ve diğer ülkeler bir kenara bırakılarak kendi çıkarlarımızı hedefleyen politika oluşturulabilir. Türkiye, Suriye, Lübnan, Mısır üçgeninde münhasır ekonomik bölge alanlarını yeniden belirlemek için diplomasi çalışması başlatılmalı. Böylece inisiyatif ele geçirilmiş olur. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve İsrail'in birlikte hareket etmeleri büyük planın parçalarıdır. İsrail teolojik olarak kendi inandığı Nil vadisinden, Fırat vadisine kadar egemen olmaya çalışıyor. Bu oyunu bozacak tek ülke Türkiye'dir" dedi.
Ovaköy sınır kapısının bu nedenle çok önemli olduğunu vurgulayan Tantan, Türkmenlerin ihmal edilmesiyle Türkiye'nin Doğu Akdeniz üzerindeki egemenliğinde güç kaybına uğradığına dikkat çekti. Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan, özellikle Ovaköy sınır kapısının, 57. Hükümet döneminden bu yana Türkiye'nin bölgede hakim güç olmasını istemeyen ABD tarafından açtırılmadığını kaydetti. Türkiye'nin bu kapıyı açarak, Irak'ın kuzey bölgesine hakim olacağı gibi, Türkmenlerin varlığını da güçlendirecek. Bunu başarabilirsek, Suriye'de Fırat'ın doğusunda ABD ve küresel güçlerin oyununa fırsat verilmeyecek" diye konuştu. 

Tantan, sözlerini şöyle tamamladı: "Ovaköy'ün açılmasına engel olanlar Habur sayesinde Irak'ın kuzeyinde Barzani ve Talabani'ye kurdurdukları kukla devleti beslediler, büyüttüler. Bundan terör örgütü PKK da faydalandı. Hayvan, insan, uyuşturucu madde ve sigara kaçakçılığı ile milyarlarca dolara ulaşan illegal kazançlar elde ettiler."