Özdağ: Şimdiden adaylık arayışı yanlış olur!

Özdağ: Şimdiden adaylık arayışı yanlış olur!
MHP Genel Başkan adayı Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019 seçimlerinde karşısına kim çıkacak tartışmalarının eve oyları meşrulaştırmaktan başka hiçbir işe yaramayacağını söyledi.

Fatih Erboz / Yeniçağ

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Özdağ, şunları söyledi: “Son 4 ayda Türk milliyetçiliği adına hayatımda gurur duyduğum bir dönemden geçtim. Parlamenter sistemi savunan halkımız kirli referandumda bütün baskılar altında para altında, güçlü bir örgüt olmadan muhteşem bir kampanya yürüterek Saray’ı ve arkasındaki AKP iktidarını yenmiştir.

Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’nın başında Türk milletine ‘Korkma!..’ diye seslenmekte haklıymış. Türk milleti korkmadı, yılmadı kazandı. Türk milletinin önünde sevgi ve saygıyla eğiliyorum. Bu gururla ‘Ne Mutlu Türküm’ diyene cümlesini tekrarlıyorum.” Aday tartışmalarının muhalefetin önemli bir hatası olduğunu ifade eden Özdağ, “Bu tartışma erken ve yanlış tartışmadır.

Bu tartışma ile kirli referandum adeta aklanmaktadır. Yapılması gereken 16 Nisan’da yapılan kirli referandumun gayrı meşru olduğunun vurgulanmasıdır” dedi. Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri sonucunda haksız bir şekilde elinden alınması sonrasında ortaya konulması gereken kurumsal tepki konulsaydı, kimse 16 Nisan referandumunu kirli referanduma dönüştürmeye cesaret edemezdi.

Türkiye uzun yıllardır yarışmacı otoriterlik ile yöneltilirken yani yargı bağımsızlığı, ifade özgürlüğü gibi özelliklere sahip olmasa da elde tek kalan şey sandık demokrasisiydi. 16 Nisan günü muhalefetin o güne kadar hatasız getirdiği bir süreçte kritik bir dönemeç dönülemedi.

Bu tarihte eksik Türk demokrasisinin son kalan unsuru sandıkta elimizden alındı.” Özdağ, “Bazı politikacılar televizyonlarda yüzde 48.6 hayır cephesi vurgusu yapıyor. Bu açıklama her açıdan yanlış. Nereden biliyorsunuz, 48.6 olduğunu? Bunu kabulleniyorsanız YSK’nın ortaya koymuş olduğu ve referandumu gayrı meşrulaştıran süreç nerede? Bu açıklama ile yüzde 51.4’lük olan zımnen evet bloğu oluşturuyorsunuz. Sadece hayır oylarını yüzde 48.6’ya sıkıştırmak YSK’yı meşrulaştırmaktır. Önce zihinlere ve beyinlere yerleştirilmesi gereken şimdi budur” diye
konuştu.

Prof. Dr. Özdağ, şunları söyledi: “Başbakan Binali Yıldırım, ‘Artık üzerinde durmayın bu konunun’ diye açıklama
yaptı. Yıldırım bu kirli referandumun üzerinde durmamızdan rahatsız. Nedeni ise kirli olduğunu biliyor. Bundan dolayı Sayın Yıldırım biz bunun üzerinde duracağız. Sizinle helalleşmeyeceğiz. Bu Türk demokrasi tarihine geçen kara bir gündür.”

Özdağ, “Anayasayı savunmak konusunda yemin ettik. Şimdi yeminimize sahip çıkma zamanıdır. Eğer halkı tekrar gelecek seçimde o sandıkların başında görmek istiyorsak, halkın 16 Nisan’da vermiş olduğu oylara sahip çıkmak zorundayız” ifadelerini kullandı. Özdağ, gerekirse CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşebileceğini de belirtti.