Özel kuvvetlere ait askeri helikopterleri ABD imha etti. Nedeni ortaya çıktı

Özel kuvvetlere ait askeri helikopterleri ABD imha etti. Nedeni ortaya çıktı
ABD Başkanı Joe Biden, Amerikan Özel Kuvvetleri'nin dün gece Suriye'nin Türkiye sınırındaki Atme kasabasında düzenlediği operasyonda IŞİD lideri Ebu İbrahim Haşimi el Kureyşi'nin hedef alındığını duyurdu.

AA - IŞİD liderinin ABD operasyonu başladığında bir bomba patlatarak kendisini ve ailesini öldürdüğü öne sürüldü.

Anadolu Ajansı''nın haberine göre ABD''li bir yetkili, Amerikan basınına yaptığı açıklamada, operasyona katılan helikopterlerden birinin teknik sorun nedeniyle yere indiğini ve imha edildiğini söyledi.  

Helikopterin enkazının İdlib''in doğusundaki Afrin ilçesinin Cinderes beldesi yakınlarında olduğu belirtildi. 

Helikoptere ait olduğu öne sürülen fotoğraflarda, hava aracının tamamen parçalandığı ve bazı bölümleri hariç küçük parçalara ayrıldığı görüldü.

AA''ya göre, operasyon anlarında olay yeri yakınında bulunduğu öne sürülen bazı kaynaklar, ABD Özel Kuvvetleri''nin helikopterlerine bir kadın intihar bombacısı tarafından ateş açıldığını, bu kişinin ateşin ardından üzerindekileri infilak ettirdiğini, zarar gören hava araçlarından birinin dönüş için harekete geçtikten kısa süre sonra Cinderes''e iniş yapmak zorunda kaldığını iddia etti.

Associated Press haber ajansının haberine göre, isminin açıklanmasını istemeyen ABD''li bir yetkili, operasyona katılan helikopterlerden birinin teknik sorun nedeniyle yere indiğini ve imha edildiğini kaydetmişti. 
 

İlgili Haberler