AKP istedi Yalova’da seçim iptal

AKP istedi Yalova’da seçim iptal
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Yalova’da, CHP’nin 6 oy farkla kazandığı seçimde, AKP’nin itirazı üzerine oy kullanma ehliyeti olmayan 7 kişinin oy kullandığına karar vererek belediye başkanlığı seçimini iptal etti.

AKP istedi Yalova’da seçim iptal

YSK, AKP’nin kısıtlılar, askerler ve sandık kurulu üyelerinin seçmen olmadığı halde oy kullandığı yönündeki itirazı üzerine İlçe Seçim Kurulundan gelen sonuçları dünkü toplantıda değerlendirdi. Kurul’un 9 üyenin oyuyla aldığı karara, 2 üyenin ret oyu verdiği öğrenildi. Karar gereği Yalova’da belediye başkanlığı seçimi aynı seçmen listesi ve adaylarla 1 Haziran’da yapılacak. Yalova’da seçimi 1 oy farkla AKP adayı kazanmıştı. CHP’nin itirazının ardından seçimi bu partinin 6 oy farkla kazandığı belirlenmişti. Yalova’da seçimi kazandığı açıklanan Vefa Salman, YSK’nın seçimin iptaline yönelik kararı sonrası konuştu. Salman, şunları söyledi: 

Hodri meydan 
“Anayasa Mahkemesi ve AİHM’e bireysel başvuru hakkım olmasına rağmen mahkeme kapılarında gün geçirmeyeceğim. Halkın vicdanına gideceğim. Daha açık farkla bir sonraki seçimlerde yeniden belediye başkanlığına geleceğim. Ben seçimi halkla kazandım. Hodri meydan diyorum buradan. Yalovalılar sandıkta cevabı verecekler.” CHP Grup Başkanveliki Muharrem İnce de Anayasa Mahkemesi’ne asla müracaat etmeyeceklerini söyleyerek, “Çünkü bu ülkenin mahkemelerine ve YSK’ya güvenmiyoruz. Ama milletimize güveniyoruz, Yalovalılara güveniyoruz. 1 Haziran’da gereken cevabı Yalovalılar verecektir” dedi. Kendilerinin sadece CHP’lilerden oy almadıklarını söyleyen İnce, “Diğer siyasi partilere mensup kişilerden de oy aldık. Başörtülülerden, başı açıklardan, Doğululardan, Batılılardan, derenin ötesinden, derenin berisinden hepsinden oy aldık. 1 Haziran’da nasıl fark yapacağımızı 76 milyon görecek” diye konuştu.