''Lise düzeyinde ekonomi bilgisi olan ne olacağını biliyordu'' dedi | Özgür Demirtaş ''Bir 10 milyar, bir 10 milyar daha'' diyen Şakkadanak Batırel ile dalga geçti

''Lise düzeyinde ekonomi bilgisi olan ne olacağını biliyordu'' dedi | Özgür Demirtaş ''Bir 10 milyar, bir 10 milyar daha'' diyen Şakkadanak Batırel ile dalga geçti
Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ekonomist Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken tweetler geldi. İşte ayrıntılar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Aralık ayında dolar kurunun 17''yi aşarak tarihi zirvesini görmesinin ardından piyasaya satış yönlü müdahalede bulunmuştu.

TCMB’nin 1 Aralık tarihindeki ilk müdahalesi yaklaşık 650 milyon dolar, 3 Aralık’taki ikinci müdahalesi yaklaşık 400 milyon dolar, 10 Aralık’taki üçüncü müdahalesi ise yaklaşık 500 milyon dolar seviyesindeydi. TCMB’nin dördüncü ve 2,5 milyar dolarlık son müdahalesi ile birlikte toplam tutar yaklaşık 4 milyar seviyesine yükselmiş; önceki müdahaleden farklı olarak alıcıların önemli bir bölümünün bireysel yatırımcı olduğu vurgulanmıştı. 

TCMB daha önce Eylül 2021''de faiz indirimlerine başlamış, politika faizi 4 ayda 500 puan düşürülerek yüzde 19''dan yüzde 14''e çekilmişti. Merkez Bankası aylardır faizi sabit tutuyor. Türk Lirası ise değer kaybetmeye devam ediyor.

Dolarda an itibarı ile 17,74 Türk Lirası.

Ekonomist Özgür Demirtaş kişisel twitter hesabından Kasım ayında ekonomi yazarı Necmettin Batırel ile birlikte katıldığı canlı yayın videosunu paylaşan ve "uzman kişiler yerine "Profesörlere göre olmaz" diyen şahıs, vb. kişiler rehber alınınca sonuç ortada" yorumunda bulunan vatandaşı RT etti.  

''Şakkadanak'' çıkışıyla tanınan ekonomi yazarı Necmettin Batırel, Ahmet Hakan''ın canlı yayın programında ''Merkez Bankası''nın döviz kurlarına müdahale edince doların düşeceğini'' söylemiş; programda bulunan Özgür Demirtaş ''olmaz'' diyerek gülümsemişti. Batırel en son yaptığı açıklamada da ülkedeki yüksek enflasyondan Prof. Dr. Özgür Demirtaş''ı sorumlu tutmuştu.

"Lise düzeyinde Ekonomi-Finans bilgisi olan ne olacağını biliyordu"

Demirtaş''ın bugün ekonomiye dair paylaştığı diğer tweetler ise şöyle;

"Merkez Bankası rezervleri tarihi düşük seviyede. Bir 10 milyar, bir 10 milyar daha satılınca ne olduğunu:

Canlı canlı,
Yaşayarak,
Deneyimleyerek,

Öğrenmiş olduk… gerçi deneyimlemeye gerek yoktu. Lise düzeyinde Ekonomi-Finans bilgisi olan ne olacağını biliyordu. Üzgünüm" 

"Anlatayım:

Swap hariç NET rezervler EKSİ 54 Milyar dolar.

Bir daha yazayım: -54 Milyar dolar.

Açıklama da yapayım EKSİ demek Sıfırdan küçük demek.

Anlattım. Anladın mı?"

İlgili Haberler