Özgür Gündem kapatıldı

Özgür Gündem kapatıldı
PKK'nın gazetesi Özgür Gündem kapatıldı. Uzun süredir geçiştirici cezalarla rahatlıkla yayınlarına devam eden Özgür Gündem'in, hükümete yakınlığıyla bilinen AKİT'in matbaasında basıldığı iddia edilmişti.

Özgür Gündem gazetesi, terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle, İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından geçici olarak kapatıldı.

Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği yaptıkları iddiasıyla Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu tutuklanmış, daha sonra itiraz üzerine tahliye edilmişti.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'nca Türk Ceza Kanunu'nun 302/1, 314/2, 220/1,2,8 ve 3173 sayılı Terörle Mücadele Yasası'nın 7/7. maddeleri gereğince İstanbul'da yayınlanan Özgür Gündem adlı gazetenin sürekli olarak PKK terör örgütü propagandası yaptığı" ifade edildi.

Açıklamada, "Bu örgütün yayın organı gibi hareket ettiği iddiası ile ilgili gazete yetkilileri hakkında başlatılan soruşturma çerçevesinde; anılan gazetenin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 28. maddesinin son fıkrası uyarınca geçici olarak kapatılması Sulh Ceza Hakimliği'nden talep edilmiştir. Talep, İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 16 Ağustos 2016 gün ve 3825 değişik iş sayılı kararı ile uygun görülerek Özgür Gündem adlı gazetenin geçici olarak kapatılmasına karar verilmiştir'' denildi.

İşte o karar:

ozgur-gundem-karar.jpg