Özgür Özel: “Hükümet umut dağıtacak durumda değil”

Özgür Özel: “Hükümet umut dağıtacak durumda değil”
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ekonomi üzerinden hükümeti eleştirdi. Özel, “Emekliyi-memuru perişan ettiler. Umut dağıtacak durumda değiller” dedi.

AKP ve MHP’nin miting meydanlarında memura 3600 ek gösterge sözü verip bunu unuttuğunu ifade eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Çiftçiye ‘mazotun yarısı senden yarısı benden’ deyip onu yüzüstü bırakanlar, ‘memurumu-emeklimi enflasyona ezdirmem’ deyip yüzde 45’lik enflasyonu pinpon topunu hesaba katıp yüzde 20’ye düşürenler, emekliye yüzde 10.7 memura da yüzde 10.4 zam verdiler. Emekliyi-memuru perişan ettiler” diye konuştu. İktidarın bir şeyler vaat edecek, umut dağıtacak durumda olmadığını söyleyen Özgür Özel, “Emeklilikte yaşa takılanları ’emekli edeceğiz’ diye söz verip de TBMM’de AKP ile birlikte hayır oyu veren MHP mi şimdi gelip burada yapacaklarını anlatacak?” ifadelerini kullandı.

“ADAYLARIYLA ÖVÜNECEK DURUMDA DEĞİLLER”

Türkiye’de ‘beka’ meselesinin olmadığını anlatan CHP’li Özel, şöyle konuştu: “Onlar adaylarıyla övünecek durumda değiller. Onlar birlikteliklerini savunacak durumda değiller. Onlar AKP’nin yaptıklarından sonra, Foça gibi cumhuriyet değerlerini öyle dilinde tüketen değil, yüreğinde hissedenlerden oy alamayacaklarını da bilirler.”

“BEKA SORUNUNDAN BAHSETMEK, KOLTUK SORUNUNA KILIF UYDURMAKTIR”

Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır” sözüne işaret eden Özgür Özel, “Özgüvene bak, savaş meydanlarından geliyor. Kalbinin üzerinde saati olmasaydı, şehit düşüp ölmüş olacaktı. Ömrünü savaş meydanlarında bu ülke için tüketmiş birisi. O, ‘Ben olmazsam beka sorunu olur’ demedi. Ben olmayacağım, ben yok olup gideceğim ama size, milletime, cumhuriyetime öyle güveniyorum ki, siz ilerleyecek, sonsuza kadar var olacaksınız’ dedi. Beka sorunu tarif etmek bir özgüven eksikliğidir. Beka sorunundan bahsetmek, koltuk sorununa kılıf uydurmaktır. Bugün ülkenin beka sorunu olduğunu söyleyenler, halkın yetersiz bakiye sorununu örtmeye çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN PARTİSİNDEN TERÖRİST ÇIKMAZ”

Özel konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “432 kilometre hak, hukuk, adalet diye yol yürüyen, her türlü mağdurun ve mazlumun yanında duran, en namuslu bürokrat, en çalışkan siyasetçi Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinden terörist çıkmaz. Conilerin postalını Anadolu’ya bastırmayan Deniz Baykal’ın partisinden terörist çıkmaz. Kıbrıs’ın Beşparmak dağlarına milliyetçiliği altın harflerle kazıyan Karaoğlan Ecevit’in partisinden de terörist çıkmaz. Meydan muharebelerinin muzaffer komutanı, Atatürk’ün silah arkadaşı, Lozan’da 7 cihana Türkiye’nin tapu senedini imzalattıran İsmet Paşa’nın partisinden terörist çıkmaz. Dört tane saydım, beşinci de benden olsun. Anlayacağı dilden söylüyorum. Eyy Recep Tayyip Erdoğan, o çok sevdiklerin işgal donanmasına kırmızı halıları sererken, Kartal istimbotunun üzerine çıkarak şöyle bir bakıp, yanındaki yaverine ‘Geldikleri gibi giderler’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinden terörist çıkmaz” diye konuştu.