Özhaseki AKP belediyeciliğini eleştirdi: “Arabesk medeniyeti”

Özhaseki AKP belediyeciliğini eleştirdi: “Arabesk medeniyeti”
AKP ve MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Türkiye’de uygulanan belediyeciliği eleştirdi. Özhaseki, “Ortaya koymuş olduğumuz bu şehirciliğe şu anki yapıya herhalde 'Arabesk medeniyeti' diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin adayı Mehmet Özhaseki, Altındağ Hamamönü'nde, Mimar Sinan Mühendisler Birliği toplantısında konuştu. Özhaseki’nin yaptığı konuşmada AKP dönemindeki belediyecilik anlayışına da eleştiriler yöneltmesi dikkat çekti.

İşte Özhaseki’nin o sözleri:

“CEBİMİZİN PARA GÖRDÜĞÜ DÖNEM”
“Ortaya koymuş olduğumuz şehircilik ve ortaya koymuş olduğumuz eserler yan yana dizildiği zaman hangi medeniyetten bahsedebiliriz bunu sormamız lazım, bunu sorgulamak lazım. Cumhuriyet döneminde de medeniyet yaratabilmek için altyapı var. Evet geçtiğimiz yüzyılın başında zorluklar vardı, sıkıntılar vardı; ama daha sonrasında 50'lerden sonra büyüme başladı. 60'lı 70'li yıllarda biraz daha gerçekleşti bu büyüme, hızlandı, hele hele 2000'li yıllarda iyice büyüdüğümüz, biraz daha amiyane tabirle zenginlediğimiz, cebimizin para gördüğü, elimizin yüzümüzün açıldığı açığa çıktığı bir dönem başladı. Okullarımız var, mimarlarımız var, mühendislerimiz var.”

“ANLI ŞANLI SEÇİMLERLE GELEN BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ VAR”

“Belediye başkanlarımız var anlı şanlı, seçimlerle geliyorlar. Arkasında koca koca bütçelerimiz var. Fakat ortaya koymuş olduğumuz yapılaşma ve görüntü nasıl adlandırılır bilmiyorum. Bir medeniyetten bahsedebilir miyiz, bilmiyorum. Olsa olsa şimdi ortaya koymuş olduğumuz bu şehirciliğe şu anki yapıya herhalde 'Arabesk medeniyeti' diyebiliriz."

“GECEKONDULAR UR GİBİ SARMAYA BAŞLAMIŞ”

“Büyükşehirlere doğru insanlar iş bulabilmek ümidi ile gelmişler. O göçler karşısında yerel idareler ve merkezi idare hazırlıksız yakalanmış. O göçleri görememiş, o göçler karşısında tuhaf tavrılar içerisine girmiş. Kimi idareler gelmiş 'Ben yıkarım arkadaş' demişler, gece 10 tane gecekondu yapılmış, sabah idare 1- 2 tanesini yıkabilmiş. Ama ertesi gün 20 tane daha yapılmış ve devam etmiş, şehirlerimizin etrafını çepeçevre ur gibi adeta bu gecekondular sarmaya başlamış.”