Öztürk: "MHP-AK Parti ittifakını zorlayacak en önemli ittifak..."

Öztürk: "MHP-AK Parti ittifakını zorlayacak en önemli ittifak..."
Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk seçim ittifakları ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski danışmanı ve Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk, bugünkü köşesinde AKP ile MHP'nin yapacağı seçim ittifakını kaleme aldı.

Seçim ittifakı kanununu anlamakta zorlandığını belirten Öztürk, "Bana sorarsanız kanunda yazdığı şekliyle anlatırlarsa, vay bu milletin haline, kimse anlamaz" ifadelerini kullandı.

AKP-MHP ittifakının işinin kolay olmadığını vurgulayan Öztürk, "MHP-AK Parti ittifakını zorlayacak en önemli ittifak, CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, DP ittifakı olacaktır. Dengeleri çok etkileyecek bu bloklaşmanın tek sebebi de bu kanun teklifidir" diye belirtti.

İşte Öztürk'ün  "İttifak ittifak büyüyen bir siyaset vardır"  başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:

"KANUNU ANLAYANA KADAR MAHVOLDUK"

İyi oldu da, konuyu anlayan var mı bir sorun. Dün NTV de canlı yayına çıkacağım, konuyu anlamak için paralıyorum kendimi. Meseleye yakınlardır diye Ankara’daki arkadaşları aradım. Basın toplantısı yapıldığı saatten beri herkes birbirine soruyormuş: ‘Burası ne demek, oylar nasıl toplanacak?... Kafalar fena karışmış anlayacağınız.

"İŞLER KARIŞIR BENDEN SÖYLEMESİ"

Bundan sonra partiler önce teşkilatlarına, sonra vatandaşa bu yeni sistemi anlatacak. Bana sorarsanız kanunda yazdığı şekliyle anlatırlarsa, vay bu milletin haline, kimse anlamaz. Ben, tüm partiler için yeni sistemi en kolay şekliyle anlatacak bir formül buldum:

“Bizim partinin amblemini neredeyse gördüysen oraya mührü bas, gerisini sorma”.

Bunda gayri anlatma şekli seçerseniz işler karışır benden söylemesi.

KANUN TEKLİFİ İLE AMAÇLANANLAR GERÇEKLEŞİR Mİ?

Kanun teklifini hazırlarken sanırım kafalarda iki konu hep dolaşmış.

BİR: Barajı düşürmeyelim. MHP, ‘Ben barajın üstünde, İyi Parti ve HDP barajın altında kalsın’ diye pek bir tutkulu istek geçirmiş içinden sanırım. AK Parti de, ‘baraj düşerse en çok benden vekil gidecek, niye gitsin kardeşim?’ demiştir.

Herkesi ittifak yapmaya zorlayalım. CHP-HDP ittifak yapsın da bir kaşık suda boğalım. Bu da MHP ve AK Parti’nin ortak temennisi galiba.

Biliyorsunuz bizim millete siyasi mühendislik hareketleri ters gelir. Milletimiz sandıkta herkesi şaşırtmayı çok sever. Bu sefer de çok şaşıracağımız şeyler olabilir, benden söylemesi.

"BU İTTİFAKLAR SAYESİNDE BİTEBİLİR"

En çok şikayetçi olduğumuz kamplaşma, kutuplaşma ve ayrıştırma sorunu bu ittifaklar sayesinde bitebilir. Bakınız MHP ve AK Parti arasında bir zamanlar yaşanan çok sert kavgalar yok artık. Eğer CHP, İYİ Parti, Saadet vb. muhafazakar partilerle ittifak yaparsa, toplumda seküler-dindar ayrımı, milli ve yerli-gayri milli tartışması da bitmiş olacaktır. İttifaklar siyasetin yumuşamasına, kutuplaşmaya engel olmak için fırsat.

"MHP-AK PARTİ İTTİFAKINI ZORLAYACAK EN ÖNEMLİ İTTİFAK..."

MHP-AK Parti ittifakını zorlayacak en önemli ittifak, CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, DP ittifakı olacaktır. Dengeleri çok etkileyecek bu bloklaşmanın tek sebebi de bu kanun teklifidir.

Şimdi AK Partili arkadaşların, ‘yahu biz niye kendimizi böyle zora soktuk ki? % 35 ile iktidar olurken, böyle ittifaklarla uğraşmazken, küçük partilerin kaprisini çekmezken, nasıl buraya geldik?' diye içlerinden soruyorlardır eminim.

Bu konu daha çok konuşulur. İttifak ittifak büyüyen bir siyaset var artık.

İlgili Haberler