Paella nedir? Paella nasıl yapılır?

Paella nedir? Paella nasıl yapılır?
Bu akşam MasterChef Türkiye’de İspanyol mutfağından esintiler yer alıyor. İspanya'nın en sevilen yemek çeşitlerinden biri de Paella'dır. MasterChef izleyicileri, Paella nedir, nasıl yapılır merak edip araştırmaya başladı.

MasterChef Türkiye’ yarışmacılardan Tapas, sonrası İspanyol, mutfağının bir diğer lezzeti olan Paella,yapılması istendi. Tarifinde yer  alan malzemeler hayli renkli ve çeşitli olsa da İspanyol Mutfağı'na ait bir halk yemeğidir. Çeşitli deniz ürünlerinin yanı sıra yöreye göre tavuk, av hayvanları, sucuk, sosis gibi ürünlerin de yer aldığı bir zengin çeşnili bir pilavdır. Paella, MasterChef’te dokunulmazlık oyununda takımlarında yapılması istenince izleyicilerin ilgi odağı oldu. Peki, Paella nasıl yapılır? 15 Ekim MasterChef 2020 paella tarifi, gerekli malzemeler, yapılışı…

PAELLA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

3 tahta kaşıkla sızma zeytinyağı

2 soğan

5 diş sarımsak

300 gr temizlenmiş karides (tercihen ahtapot, jumbo karides de eklenebilir)

2 su bardağı pirinç

1 çay kaşığı köri

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Tuz ( köri tuzlu olduğu için fazla koymamaya özen)

1 kırmızı biber

Limon

PAELLA NASIL YAPILIR?

Zeytinyağını iyice kızdırın. Soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırın. (Eger jumbo karides ve ahtapot koyacaksanız onları yemeğe başlamadan önce haşlayın.) karidesleri ekleyin, güzelce çevirin. Ateşiniz baştan bu yana en yüksek ayarda olsun.

Sonra tercihen ısladığınız ama ıslamadan da ekleyebilirsiniz pirincinizi ekleyin. Az biraz kavurup pirinçleri geçecek şekilde eğer karidesleri haşladıysanız onun suyundan yok benim gibi yaptı iseniz et sulu ılık suyunuzu ekleyin.

Yemeğin bir özelliği de hafif sulu gibi olması, o yüzden sudan korkmayın. Bu arada köri, tuz, toz biber ve kırmızıbiberi de ekleyin. Su kaynayana kadar yine har ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca yemeğin altını pilav pişirir gibi orta ateşe alın.

Yemeğin kapağını kapamanıza gerek yok, eğer ilerleyen zamanda hala sertse pirinç biraz kapak kapatabilirsiniz.

Yumuşadığında tavada üzerine limon keserek servis edebilirsiniz.

Suyunu çekip demini alan deniz mahsullü paellayı servis tabağına alıp incecik kıyılmış maydanozla süsledikten sonra sıcak olarak limon dilimleriyle servis edin.

KAYNAK: ACUNN.COM