Passat büyülemeye devam ediyor

Passat büyülemeye devam ediyor
Volkswagen’in amiral gemisi Passat’ın 2.0 litre dizel ve DSG modeli bu hafta konuğumuz oldu

Yenilikçi tasarımı ile bir önceki nesle göre 85 kg’a kadar daha hafif olan Passat, tasarımından teknolojisine tamamen yenilenmiş. Yeni Passat yeni nesil motorlarıyla bir önceki jenerasyona oranla yüzde 20’ye varan düşük yakıt tüketimi verileri ile öne çıkıyor.

VW Passat’ın zamandan bağımsız tasarımının en kuvvetli göstergesi olan kapı kollarıyla entegre derin omuz çizgileri, Volkswagen tasarımını dinamik ve sportif bir yapıya dönüştürmüş. Genel hatlarıyla çağın tasarım anlayışını yeniden belirleyen Passat’ta modüler çapraz matris (MQB) şasi kullanılmış. Ayrıca ve 79 mm uzayan aks mesafesi genişleyen hacmin temelini öne çıkarıyor.

Oldukça keskin ve havalı hatlara sahip Passat’ın dış aynaları, yeni LED far seçenekleri ve 18 inçe kadar sunulan alüminyum alaşımlı jantlar dinamik ve sportif görünüm sergiliyor.

 Farların içine kadar devam eden geniş krom şeritler, entegre ön sis farları ve geniş havalandırma girişi ile birleştiğinde, ön bölüme dinamik bir görünüm kazandırmış. Passat’ın arka tasarımındaki, sportif arka tampon, aerodinamik bagaj çıkıntısı, geniş arka reflektörler ve standart olarak sunulan LED Stop lambaları da Passat’ın farkını ortaya koyuyor. Highline’da standart olarak sunulan High LED Stop lambaları estetik tasarımı ve animatif özellikleri ile de yollarda dikkatleri üzerinde topluyor.

Konforlu iç mekan

 Passat’ın iç mekanına geçildiğin de ise  Volkswagen ailesindeki  alışık olduğumuz bir ortam bizi karşılıyor. Ailedeki bir çok otomobilde bulunan piyano siyahı detaylarla süslenen direksiyon simidi ilk göze çarpan öğe oluyor. Direksiyon üzerindeki kumandalarla  dijital göstergelere müdahale edelebiliyor. 8 inç büyüklüğündeki kullanılşılı ve şık ekrandan Media' Radyo-CD-MP3 ve Navigasyona hükmedebiliyorsunuz. Ayrıca MirrorLink sayesinde telefonunuzu da bu ekrandan kontrol edebiliyorsunuz.

Rakiplerine fark attı

Orta konsol boyunca uzanan havalandırma dekoru yapısı, karakteristik bir görünüm ortaya koyarken geliştirilmiş tasarımı sayesinde artan performansı ve daha sessiz olması ile öne çıkıyor. 3 bölgeli otomatik klima “Klimatronik” sisteminde ön kol desteğinin arkasında yer alan kontrol mekanizması yardımıyla, Highline donanım seviyesinde arka koltuktaki yolcular tarafından da ayarlanabiliyor.

Passat’ta vitesin arkasında, kapı iç ceplerinde ve kolçakta yeterli kadar eşya gözü mevcut. Malzeme kalitesi ve başarılı işçilik VW grubuna yakışır şekilde. Önde ve arkada oturan yolcular baş ve diz mesafesi yeterli derecede ve bagaj alanı olarak 586 litre sunan Volkswagen Passat rakiplerine göre oldukça daha cömert.

İyi bir yol arkadaşı

 Başarılı bir yol tuşu sergileyen Passat’ta  süspansiyon sistemi yoldan gelen darbeleri çok başarılı bir şekilde emerken, yapısı da oldukça sessiz. Passat’ın, iç mekanının sessizliği ve aracın içerisinde yol ve rüzgar sesi neredeyse hiç duyulmuyor bu da bizim beğinimizi oldukça artırdı. Yalıtım konusunda da oldukça başarılı olan Passat, yolcularına her koltukta aynı konforu sunuyor. Passat başarılı bir performans sunuyor, virajlardan hızlıca geçerken sürücü ve yolcuları hiç tedirgin etmiyor. Viraj limitlerini zorladığınızda ise ESP sistemi sayesinde Passat hemen yoluna giriyor. Ayrıca  Volkswagen Passat Euroncap çarpışam testlerinden 5 yıldızı aldı.