"PATO terör örgütünü icat ettiler"

"PATO terör örgütünü icat ettiler"
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “PATO terör örgütü diye bir şey icat ettiler” diyerek hükümete yüklendi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin sebze-meyve fiyatlarındaki artışa ilişkin açıklamalarına tepki gösteren Özel, "En son iş döndü dolaştı Patlıcan Terör Örgütü PATO ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

Özel, sarayın başındakilerin, gıdada terör estirenlere gerekli dersi verdiklerini söylediğini ifade ederek, tanzim satış mağazalarının 1970'lerin CHP projesi olduğunu kaydetti.

1970'lerdeki tüp kuyruklarından ve tanzim satış noktalarındaki kuyruklardan fotoğraflar gösteren Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsmet Paşa, boğazdan kesmiş, yetecek kadar vermiş, orduya ayırmış. Senelerce karneyi alıp, salladı, 'Ey İsmet Paşa, bu memlekette unu, şekeri karneyle verdi... ' Ey Tayyip Erdoğan, soğanı, patlıcanı, biberi karneyle dağıtıyorsun. Bu kuyruk Erdoğan'ın utanç kuyruğudur. O günlerdeki karne İsmet Paşa'nın, çocukları şekersiz bırakıp, onları babasız bırakmayan, İkinci Dünya Savaşına sokmayan kıvanç kuyruğudur. O kuyruğa karşı bu kuyruk.

Patlıcan terörü... En son buna geldi. Benim aklıma geliyor ama bu şakayı yapmaya utanıyorum, evde kızıma yapıyorum. 'PKK, DEAŞ, FETÖ terör örgütü, Esad'tı, Eset'ti... Bir saldırı var beni kurtarın. Ben kötü yönetiyorum ama bana saldırıyorlar, beni kurtarın.'  En son iş döndü dolaştı, patlıcan terör örgütü, pato... 'Pato milli liderimize kast ediyor.' Böyle bir şey olabilir mi? Pato terör örgütü diye bir şey icat ettirdiler. Aklıma geldi, 'Utanmasa, pato terör örgütü var karşımda, buna karşı bana sahip çıkın.' diyecek dedim. Demiş bugün. Kısaltmayı bana yaptırdı. Patlıcan terör örgütüyle milli liderin üzerine gidiyorlarmış. Bu emperyalistlerin kurşununa karşı saati olmasa kalbinden vurulacak liderlere alışmış ülkenin patlıcandan tırsan lider noktasına savrulmasına bakın. İsmet Paşalar, Atatürkler, Kazım Karabekirler, düşmanın yağmur gibi yağan kurşunun üzerine istiklal ve istikbal diye yürüdüler,  bunlar patlıcandan, biberden korkuyorlar."

İlgili Haberler