Pazartesi'den itibaren virüsün kafasını karıştırarak yenme yöntemi

Pazartesi'den itibaren virüsün kafasını karıştırarak yenme yöntemi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından normalleşme kapsamında atılacak adımları açıkladı. Ancak açıklanan adımların, koronaya karşı yeni tedbirleri mi yoksa salgın ortamından gerçekten de normale dönüşü mü içerdiği, anlaşılamadı…

FATİH ERGİN / YENİÇAĞ / ÖZEL HABER

Türkiye’nin gözünü çevirdiği ve önemli kararların çıkmasının beklendiği Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin toplantısı, dün saat 15.10'da başladı ve akşam saatlerine kadar sürdü. Böylesine uzaması, toplantının kritik yüzünü adeta ortaya koydu…

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yeni kararlar açıklandı. Her ne kadar salgın karşısında normalleşmenin adımları olarak açıklansa da, alınan yeni kararları korona ile mücadelede yeni bir taktik olarak değerlendirenler de var.

Bu şekilde değerlendirmeler ilk başta bir komplo teorisi gibi gelse de, normalleşme paketinin içeriğine bakıldığında pek de abes durmuyor… 

Öyle ki, normalleşme adımları kapsamında önümüzdeki pazartesi, yani 1 Haziran tarihi itibarıyla kreşler açılacak ama çocuklar için sokağa çıkma yasağı sürecek.

Bu durum, kreşlerin artık çocuklara değil de,  yetişkin insanlara mı hizmet vereceği sorusunu akıllara getirdi. Malum, koronanın yeni bir dünya düzeni getireceği hep söyleniyor…

MİZAHÇILARA ÇOK KONU ÇIKACAK GİBİ

Söz konusu durum, sokağa çıkma yasağının uygulandığı 4 günlük Ramazan Bayramı boyunca, dışarı adım atmanın para ile, köprü ve otoyollardan geçişin ise bedava olmasını andırıyor. Kuvvetle ihtimal ki, kabine üyeleri kreşleri açarken Ramazan Bayramı’ndaki bu uygulamadan feyiz aldılar. 

Seyahat kısıtlaması da Haziran girer girmez kalkıyor. Peki insanlar çocukların sokağa çıkma yasağı devam ederken, üstelik onları kreşe bırakma şansı da yokken nasıl şehirler arası yolculuğa çıkacak? Vardır elbet bir hikmeti…

Diğer yandan, kafe ve restaurantlar açılacak, uçaklar tam kapasite yolcu alabilecek ama eğlence mekanları kapalı olmaya devam edecek.  Galiba korona sıkı bir alemci… O yüzden de eğlence mekanlarını özellikle seçiyor. 

Alemci korona  ya da Türk tipi korona da denilebilir, belli ki eğlence mekanlarına giderken özel aracını tercih ediyor. Bunu da kabine toplantısının ardından anladık.

Zira, yine Haziran’ın 1’inden itibaren herkes iş başı yapacak. Böyle bir kararın trenler, metrolar,  otobüsler gibi toplu taşıma araçlarında balık istifi oluşturacağının öngörülemeyeceği düşünülemeyeceğine göre, koronanın özel aracı ile kol gezdiği gün gibi ortaya çıkıyor…

Camiler mesela… “Değmesin mabedimin göğsüne nahmarem eli…” diyordu İstiklal Şairimiz Mehmet Akif. Bu da Çin virüsü ya, herhalde o yüzden camiler açık ama içine girmek yasak!

Küffar Çin’in virüsünü camilere taşımayalım diye alınan bir önlem olarak göze çarpıyor.

Ya da, evet ya da kim bilir, dini bütün bir müslüman bu korona dedikleri küçük yeşil canavar. Beş vakit namazında, abdestinde! Camiye girip, namaza durmaya can atıyor…

Yok bunların hiç biri değilse, koronayı bitirecek en mükemmel uygulama bu olmalı; şaşırtma taktiği! Malazgirt’teki Türk-Turan taktiğinden sonra ki, Türk tarihinin gördüğü en büyük taktik!

Koronanın bir diğer özelliğini de, THY Genel Müdürü, “Uçaklarda boş koltuğa gerek yok, uçaklarda risk az” diyerek açıkladı.

Bu açıklama, açık seçik gösteriyor ki, koronada uçak korkusu var. Tırsıyor, binemiyor, besbelli! Ya da ehlileştirilmiş de olabilir.

Bir diğer dikkat çeken durum ise, 20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma yasağı 18 yaşa indirilirken, yüzme havuzları ve parkların açılması. Gençlere hitap eden, gençleri çekecek mekanlar açılacak ama gençler gidemeyecek.

Ya 65 yaşüstü? Onlar yine evde olacak ama kaplıca türü işletmeler hizmet verebilecek…

Bütün bu tablo, bize büyük resmi sunuyor!

Evet, üç ay sonra konkordato ilan edecek şirkette yeniden işe dönüş heyecanı yaratmasından çok daha tesirli bir plan bu!

Anormal normalleşme adımları ile koronanın aklı karıştırılıyor… Yasaklar kalkmadı algısı ile virüs ile mücadelenin yeni aşamasındayız! Koronanın inine ineceğiz inine!

İlgili Haberler