Peskov: ABD, küresel siyasetin tüm kurallarını çiğnedi

Peskov: ABD, küresel siyasetin tüm kurallarını çiğnedi
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin küresel siyasetin tüm kurallarını ihlal ettiğini belirtti. Peskov, Putin'in Batı'ya önceden olduğu gibi olumlu yaklaştığını söyledi.

Rusya'da yayın yapan bir YouTube kanalının konuğu olan Peskov, "ABD'li meslektaşlarımız öyle bir kargaşa yarattılar ki tüm küresel siyaset kurallarını çiğnediler. Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde öğretilenlerin artık bir karşılığı yok, tüm kuralları ihlal ettiler" dedi.

"PUTİN, BATI'YA ESKİDEN OLDUĞU GİBİ OLUMLU BAKIYOR"

Bu arada Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'yı koloni gibi görme çabalarına rağmen Batı'ya önceden olduğu gibi olumlu yaklaştığını söyledi.

Peskov, "Batı nedir? Batı teknolojidir ve biz, birçok yönden onların gerisinde kalıyoruz. Batı en zengin kültürdür ve bu kültürü paylaşacağımız yerlere sahibiz. Biz de en yüksek kültür düzeyine sahibiz. Batı özellikle Avrupa'nın kökleridir, burada yeni ABD devletinden söz etmiyoruz. Bunu sevmemek imkansız ancak sömürgecilik tezahürlerinden nefret edilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.