Peşmerge duyurdu: "Irak ordusu harekete geçti"

Peşmerge duyurdu: "Irak ordusu harekete geçti"
Peşmerge kaynakları, Irak ordusunun Erbil'in Kerkük sınırındaki Tak Tak kasabasına doğru harekete geçtiği ve Haşdi Şabi'nin de kasabaya yakın tepelere konuşlandığı bilgisini paylaştı.

Irak güvenlik güçlerinin  Kerkük'ün kuzeydoğusunda yer alan Şuvan kasabasında kontrolü sağladıktan sonra, petrol kuyusunun yer aldığı Tak Tak kasabasına yöneldiği belirtildi.

Peşmerge güçlerinden elde edilen bilgilere göre, Irak güvenlik güçlerinin  Kerkük vilayeti sınırları içerisinde yer alan Şuvan kasabasında kontrolü sağladı ve oradan 20 kilometre mesafede yer alan Tak Tak kasabasına doğru hareket geçti.

Güvenlik kaynakları, ordu güçleri ve onlara destek veren Haşdi Şabi'nin, kasaba sınırlarına yaklaşıp, yüksek tepelerde konuşlandığını belirtti.  Irak güvenlik güçlerinin kasaba sınırlarında durmasının nedeni ise Tak Tak'ın  Erbil'in Koy Sancak'a bağlı olmasından kaynaklandığı ifade ediliyor.

Peşmergenin petrol çıkardığı en önemli kuyulardan bir tanesi Tak Tak'ta yer alıp,  Kerkük kent merkezinden yaklaşık 50 kilometre mesafededir.

İlgili Haberler