Et nasıl lokum gibi pişirilir? Çok daha hızlı pişiyor ve dağılmıyor Daha önce et pişirmeyi denemiş ancak istediği gibi yapamamış olanların nasıl yapması ve hangi yolları izlemesi gerektiği belli oldu. İşte o yöntemler...
Sebzeler piştiğinde içindeki vitaminler kaybolur mu? Sebzelerin fazla piştiğinde içindeki vitaminlerin kaybolup kaybolmadığı ortaya çıktı. Ekşi Şeyler’de yapılan paylaşımda hangi vitaminlerin kaybolduğu yer aldı.
Konserve pişirmek için yakılan ateş çatıda yangın çıkardı Konya’nın Beyşehir ilçesinde, konserve pişirmek üzere yakılan ateş tam söndürülmeyince evin çatısında yangına yol açtı.
Fiyatı altınla yarışan yumurtada yeni tehdit ortaya çıktı. Uzmanlar uyardı. Böyle pişirin Prof. Dr. Esra Şeker, kuş gribi ve bakteriyel hastalıkların insanlara geçmemesi için kanatlı eti ve yumurtasının yüksek ısıda pişirildikten sonra tüketilmesi gerektiğini ifade etti.
Makarna yapmak sanılan gibi masum değilmiş. Yanlış zamanda bu yapılırsa ölüme götürüyor ABD'li araştırmacılar makarna pişirirken tencereye yanlış zamanda tuz eklemenin ölümcül tehlikeli hastalıklara neden olduğu ortaya çıkardı.
Uzmanından hayat kurtaran öneri. Tavuğu pişirmeden önce sakın bunu yapmayın Herkesin sık başvurduğu yöntemi uzmanlar zehirlenme riskine dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Uzmanlar, çiğ tavuğu yıkamanın zehirlenme riski olduğuna dikkat çektiler. Buna karşı ne yapmak gerektiğinin detayları haberimizde…
Yumurta pişirirken yaşayabileceğiniz büyük tehlike Edirne’de yumurta pişirirken kendini yakan yaşlı kadın hastaneye kaldırıldı. Korku dolu anları anlatan oğlu Çağrı Gezgin, “Her tarafından alevler fışkırıyordu. Bildiğim kadarıyla yemek yapıyordu, çünkü tüp vardı” ifadelerini kullandı.
Yemek pişirirken yapılan 5 hata Yemek pişirirken yapılan yanlışlar hem sağlığınızı hem de yediğiniz yemeğin tadını etkiliyor. İşte yemeklerinizi pişirirken dikkat etmeniz gerekenler...
Yemek pişirirken sakın bu hatayı yapmayın. Diyetisyen Salih Gürel açıkladı Diyetisyen Salih Gürel, yemek pişirirken en sık yapılan hatalarla ilgili bilgilendirmede bulundu. Gürel, yemeklerin besin değerinin içerdiği maddelerle ilgili olduğu kadar pişirme yöntemleri ile ilgili de olduğunu ifade etti.
Doç. Dr. Burak Mil pişirme hatalarını sıraladı. Kanserin can düşmanın açıkladı Sağlıklı beslenme ile kanser oluşumunun belirli ölçüde önlenebildiğini belirten Doç. Dr. Burak Mil, “Faydalı gıdalar tüketmiş olsak bile bunlara yanlış pişirme yöntemleri uygulayarak sağlığa çok faydalı işler yapmıyoruz” dedi. Mil "Tütsüleme, ızgara, barbekü ve kızartma yöntemleri pişirme hatalarıdır. Karabiberin kanserli hücre gelişmesine engel olduğa belirtildi.
Sakın böyle pişirmeyin! Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek açıkladı Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, kansere karşı da koruyuculuk sağlayan besinler arasında yer alan brokolinin pişirilme şekli ile ilgili açıklamada bulundu. Örnek, ““Suyun içinde kaynatarak pişirdiğimiz brokoli tüm bu özelliklerini maalesef yitirmiş oluyor” dedi.