Milletvekili üzerinden garip sansür pazarlığı

Milletvekili üzerinden garip sansür pazarlığı
Milletvekili üzerinden garip sansür pazarlığı

CHP kulisleri Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e sansür iddiasıyla çalkalandı. Geçen hafta TBMM’de söz alarak konuşma

CHP kulisleri Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e sansür iddiasıyla çalkalandı. Geçen hafta TBMM’de söz alarak konuşmak isteyen Genç, olayı şöyle anlattı: Ali Babacan, Akif Hamzaçebi’yi yanına çağırarak konuşmamı önlemek istemiş ama başaramadı!

 

Kamer Genç’i susturmak istediler
CHP kulisleri Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e sansür uygulandığı iddiasıyla çalkalandı. Geçen hafta TBMM’de söz alarak konuşmak isteyen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan hakkında sert bir konuşma yaptı. İkinci kez konuşma isteği için önerge veren Genç’in önergesi Babacan tarafından reddedilmek istendi. Ali Babacan, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’yi yanına çağırarak, “Önergeyi kabul edelim ancak Kamer Genç konuşmasın” dedi. Hamzaçebi Babacan’ın bu talebini yorumsuz bıraktı. Kamer Genç daha sonra konuşmasını gerçekleştirdi. Kulislere Kamer Genç’in partisi tarafından susturulmak istendiği ve bunun üzerine ’siyaseti bırakmayı düşündüm’sözlerini sarf ettiği iddiası  düştü.Kamer Genç istifa  sözlerini başka bir yerde söylediğini belirterek Yeniçağ’a  yaşadıklarını şöyle anlattı: 
“Önerge verdim birinci defa konuştum. Sonra ikinci önerge verince Ali Babacan Akif Hamzaçebi’yi çağırdı ve sizin önergenizi kabul edelim ama Kamer Genç konuşmasın demiş, kabul etmedi. Komisyon çoğunluk sağlayamadı konuşma hakkım kaybolmadı. Konuşmamda Ali Babacan’a bindirdim. Konuşmamam için çare aradılar ama engelleyemediler. Bu durumu bana Aydın Apaydın anlattı. Siyaseti bırakmayı düşündüm sözünü Tunceli’de barajları protesto yürüyüşünde söyledim. Beni orada BDP’liler protesto etti.”