OECD, Türkiye tahminini düşürdü

OECD, Türkiye tahminini düşürdü
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), "Mayıs Ara Dönem Ekonomik Görünüm Raporu"nu yayımladı. Türkiye’nin salgına karşı uyguladığı kredi politikalarını ‘sürdürülemez’ olarak niteleyen OECD, büyüme tahmini ise 2021 için yüzde 5,9'dan yüzde 5,7'ye çekti.

Piyasaların beklediği rapor açıklandı. OECD, Türkiye tahminini düşürdü

AA’da yer alan habere göre, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD), "Mayıs Ara Dönem Ekonomik Görünüm Raporu" yayımlandı.

OECD, aşılar ve ilave mali desteklerin etkisiyle iyileşme görüldüğü gerekçesiyle, martta yüzde 5,6 olarak açıkladığı 2021 için küresel ekonomiye ilişkin büyüme tahminini yüzde 5,8’e revize etti.

OECD raporunda, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahmini ise 2021 için yüzde 5,9''dan yüzde 5,7''ye çekilirken, 2022 için de yüzde 3''ten yüzde 3,4''e yükseltildi.

Türkiye ile ilgili kısımda güçlü ama sürdürülebilir olmayan mali teşviklerden sonra 2020 yılı sonlarında daha istikrarlı makroekonomik politikalara geçiş 2021''in ilk çeyreği sonunda sekteye uğrayarak piyasa beklentilerini bozduğu vurgulandı.

Raporda, Nisan ayında tekrar zirve yapan Covid-19 vaka sayıları nedeniyle girilen tam kapanma süreci ve işten çıkarma yasağının kademeli olarak sonlandırılmasının ikinci çeyrekteki özel tüketimi düşürmesinin beklendiği de belirtildi.