Subway Surfers veri sızdırıyor iddiası

Subway Surfers veri sızdırıyor iddiası
Piyasaya çıktığı günden beri büyük bir ilgi gösterilen Subway Surfers adlı oyunun kullanıcıların verilerini sızdırdığı iddia edildi.

Hem Android hem iOS platformunun en popüler mobil oyunlarından olan Subway Surfers ile ilgili oldukça endişe verici bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre oyun, izin vermeseniz dahi bilgilerinizi üçüncü parti reklam şirketlerine iletiyor.

ShiftDelete’nin haberine göre, Apple, bu yılın Ocak ayında App Tracking Transparency (Uygulama Takibinde Şeffaflık) adlı yeni özelliğini duyurmuştu. Bu özellik, aygıtınızla ilgili bilgiler toplayan uygulamaların sizden izin istemesini ve bunu yapma sebebini anlatmasını şart koşuyordu. Görünen o ki bu şeffaflık bazı uygulamaların önünü kapatmaya yetmiyor.

Subway Surfers kullanıcıların verilerini mi iletiyor?

Uygulama Takibinde Şeffaflık özelliği iOS işletim sistemine geldikten sonra, Facebook ve Instagram gibi bir takım sosyal medya uygulamaları, kullanıma devam etmek için bilgi erişimine izin vermenizi şart koşmaya başladı. Buna karşın, çoğu uygulama, veri takibine izin vermemeniz halinde normal bir biçimde çalışmaya devam ediyordu. Dünyanın en çok oynanan mobil oyunlarından Subway Surfers, bu izni kötüye kullanıyor. Uygulamanın açılışında sizleri karşılayan, ‘Subway Surfers, diğer şirketlerin uygulamalarındaki ve web sitelerinizdeki eylemlerinizi takip etsin mi?’ sorusuna, Uygulama Beni Takip Etmesin cevabını verseniz dahi verileriniz paylaşılmaya devam ediyor. Gelen bilgilere göre Subway Surfers, iOS 14.5 ve sonrasındaki sürümlerde gelen bu özelliği kullanıcı lehine kullanmıyor. Yapılan araştırmalarda, oyunun veri erişimine izin vermeseniz de cihaz bilgilerini Chartboost 29 adındaki reklam şirketine ilettiğini gösteriyor. Konuyla ilgili Apple cephesine ulaşmaya çalışan Washington Post yetkililerinin, şirketten henüz bir yanıt alamadığı belirtildi.