Polat çifti tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi

Polat çifti tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi
Kara para aklama, suç işlemek maksadıyla örgüt kurma ve vergi kanuna muhalefet suçlamalarıyla gözaltına alınan Engin ve Dilan Polat’ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin Polat Dilan Polat çifti polis ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

İkilinin ifadesi alındıktan sonra aralarında yakın akrabalarının da bulunduğu 24 kişi daha gözaltına alındı. 24 kişiden 18’i emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.

“BEN SADECE REKLAM YÜZÜYÜM”

Gözaltında bulunan Engin Polat ve Dilan Polat’ın verdiği ifadeler ortaya çıktı. İddiaya göre Dilan Polat’ın sorgu sırasında ağladığı ve bütün şirket hareketlerinden eşi Engin Polat ile muhasebecilerin ilgilendiğini kendisinin sadece reklam yüzü olduğunu söylediği öğrenildi.

engin444.jpg

“HER ŞEYİ AVUKATIMIZ AYARLADI”

Engin Polat ise suçlamaları reddederek,

“Şirket açtım kapattım doğru, battı şirketim. Yolsuzluk yapmadık, bu paraları biriktirdik. Çalıştık emek verdik" dediği ortaya çıktı. Engin Polat’ın babası Sezgin Polat’ın ise suçlamaları kabul etmeyerek her şeyi avukatları Ahmet Gün’ün ayarladığını söylediği ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan biri olan Ahmet Gün’ün ise aylık gelirini 300 bin olarak gösterdiği, şirketlerin sadece avukatlığını yaptığını ifade ettiği öğrenildi.

engin-polat88.jpg

İlgili Haberler