Pompeo'dan yeni İran açıklaması!

Pompeo'dan yeni İran açıklaması!
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İranlı general Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından yaptığı son dakika açıklamasında "İran ile gerilimi azaltmaya hala bağlıyız" dedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'ye yapılan suikastin ardından ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, açıklamalarda bulundu. İran ve ABD arasında ki gerilimin azaltılması konusuna hâlâ bağlı olduklarını aktaran Pompeo, "Iraklılar özgürlük için sokaklarda dans ediyor ve General Süleymani'nin artık olmadığına şükrediyorlar" dedi.

Bölgedeki ABD varlıklarını güçlendirdiklerini belirten Pompeo, Tahran’dan siber saldırı ihtimalini de göz önünde bulundurduklarını da ayrıca kaydetti.

Süleymani ve Haşdi Şabi yöneticilerine yönelik saldırının meşru olduğunu belirten Pompeo, vatandaşlarının can güvenliği için geri adım atmayacaklarını ifade ederek, "ABD vatandaşlarının can güvenliği için gerekli adımları atmaktan da geri durmayacaklarını" ifadelerini kullandı.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump olayla ilgili henüz bir açıklama yapmazken, Twitter hesabından Amerikan bayrağını paylaşmakla yetindi.