Prof. Dr. Ateş Kara: "Risk çok ama çok büyüdü"

Prof. Dr. Ateş Kara: "Risk çok ama çok büyüdü"
Candaş Tolga Işık'a sokağa çıkma yasağının ardından yaşanan hadiseleri yorumlayan Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara, "Risk çok ama çok büyüdü. Sokağa çıkanlar mutlaka 14 gün karantinaya alınmalı" dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, gazeteci Candaş Tolga Işık'a çok kritik açıklamalarda bulundu.

Sokağa çıkma yasağının ardından yaşanan izdihamı ve sosyal mesafenin ihlal edilmesi durumlarını değerlendiren Kara, riskin çok ciddi bir şekilde büyüdüğünü söyledi.

Önemli bir uyarıda da bulunan Prof. Dr. Kara, dışarı çıkan vatandaşların mutlaka 14 günlük karantinaya alınmasını gerektiğini belirtti.:

Ateş Kara, şu ifadeleri kullandı:

“Risk çok ama çok büyüdü. Dün akşam itibarıyla sokağa çıkanların mutlak ama mutlak suretle 14 gün kendilerini karantinaya almaları gerekiyor”

ekran-alintisi-084.png

KENDİ HESABINDAN DA UYARDI

Öte yandan kendi hesabından da paylaşımda bulunan Prof. Dr. Ateş Kara, ev içinde de maska takılması gerektiğini söyledi.

Kara, şöyle devam etti:

"Dün akşam keşke dışarı çıkmasaydık, ancak eşimiz, dostumuz, çok farklı nedenlerle dışarı çıktı, bu virüsün yayılımına neden olabilir. Dün akşam dışarı çıktıysak lütfen 14 gün evde izole kalalım, bir metreye dikkat edelim, ortak alanlarda ev içinde de maske takalım."

ekran-alintisi-086.png