Prof. Dr.Bülent Tutluoğlu korona virüste adım adım gittiğimiz felaketi açıkladı

Prof. Dr.Bülent Tutluoğlu korona virüste adım adım gittiğimiz felaketi açıkladı
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Bülent Tutluoğlu, korona virüste hasta seçmek zorunda kalınabileceğini açıkladı. Prof. Dr. Tutluoğlu, "Yurt dışında bazı ülkelerde gördüğümüz olumsuz görüntüleri görebiliriz. Hekimler, hasta seçmek zorunda kalabilir. Örneğin; bir tane yoğun bakım yatağı var. 'Genç hasta mı yaşlı hasta mı hangisini yatıracağım?' kararını vermek zorunda kalmak çok acı bir şey" dedi.

ANKA'da yer alan habere göre, Göğüs Hastalıkları Profesörü Bülent Tutluoğlu, İstanbul'daki hastanelerde korona virüs nedeniyle yaşanan yoğunluğu, aşı çalışmalarını, kış aylarında yaşanabilecek tabloyu değerlendirdi.

"HASTA SEÇMEK ZORUNDA KALINABİLİR"

Kış ayının çok zor geçeceğini belirten Prof. Dr. Tutluoğlu, "Hekimler, hasta seçmek zorunda kalabilir. Zamanında gerekli önlemler alınmadı. Yorulduk, bitap haldeyiz. Zor bir kış bizi bekliyor. Hekim takviyesine ihtiyaç var" dedi.

"OLUMSUZ GÖRÜNTÜLERİ ÜLKEMİZDE DE GÖREBİLİRİZ"

İstanbul'da hem devlet hastanelerinde hem de özel hastanelerde ciddi bir yoğunluk yaşandığını belirten Tutluoğlu, "Yurt dışında bazı ülkelerde gördüğümüz olumsuz görüntüleri görebiliriz. Hekimler, hasta seçmek zorunda kalabilir. Örneğin; bir tane yoğun bakım yatağı var. 'Genç hasta mı yaşlı hasta mı hangisini yatıracağım?' kararını vermek zorunda kalmak çok acı bir şey" diye konuştu.

"ZATÜRRELİ HASTAYA YATAK BULAMIYORUZ"

Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu, "Covid zatürreli hastamı ben hastanede yatak olmadığı için evine yollamak zorunda kalıyorum. Bu hastanın iki üç günde bir tahlillerinin yapılması lazım. Ki ben onun kötüye gidip gitmediğini anlayayım. Hasta evine hemşire getiremiyor, çünkü Covid pozitif. Kendisi dışarıya çıkmaya kalksa filyasyon ekipleri ‘Tahlil için bile dışarıya çıkamazsın’ diye korkutuyorlar. Bu hastayı ben nasıl takip edeceğim? Burada çok zorlanıyoruz. Bu katı tavır yüzünden direkt evden yoğun bakıma gönderdiğimiz hastalar oluyor. Bu noktada biraz dikkatli olmamız gerekir." dedi.

"YOĞUN BAKIM GEREKTİREN HASTALAR DA YATAK BULAMIYOR"

Yatak bulma konusunda sıkıntılar çektiklerini yaşayan Tutluoğlu, "İstanbul’da şu an yatak açısından gerçekten bir sıkışıklık var. Aynı oranda sıkışıklık yoğun bakım yatağı açısından da söz konusu. Yoğun bakım gerektiren hastalarda yatak bulmakta gerçekten zorlanıyoruz. Uzun süre yoğun bakım hastasının yatak beklediği oluyor. Bu da aslında kabul edilebilir bir şey değil çünkü yoğun bakım hastasının anında bir yer bularak acil bir durum olduğu için yatırılması gerekiyor. Fakat bu noktada gecikmeler olabiliyor." diyerek sözlerine son verdi.