Adeta hayat iksiri gibi. Unutkanlık sorununa son

Adeta hayat iksiri gibi. Unutkanlık sorununa son
Havuç suyu kürünün faydaları saymakla bitmiyor. Havuç suyu kürü, zihinsel fonksiyonların daha iyi çalışmasına yardımcı olarak unutkanlık sorununa son veriyor. Havuç suyu kürüyle ilgili tüm detaylar haberimizde…

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu havuç suyu kürünü hafıza ve unutkanlık için önermesi dikkat çekmişti.

Havuç suyu kürüyle ilgili tüm detayları paylaşıyoruz…

Kök sebzelerden biri olan havuç, hem lezzetli hem de faydalı bir besindir. Özellikle göz sağlığı için doktorlar tarafından tüketilmesi önerilen havuç aynı zamanda antioksidan kaynağıdır. Hem çocukların hem de yetişkinlerin severek yediği havucun farklı tüketim şekilleri de bulunur. Bunlardan biri havuç suyudur.

 

 

 

 

İŞTE HAVUÇ SUYUNUN VÜCUDUMUZA FAYDALARI…

-Havuç suyu kilo vermek isteyen kişiler tarafından kullanılır. Metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olduğu için kilo verme sürecini hızlandırır.

-A vitamini deposu olduğu için göz sağlığı için birebirdir.

-Cilt sorunlarına iyi gelir. Özellikle sedef hastalığında y da deride döküntü problemlerinde iyileştirici etkisi bulunur.

-Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

-Kanser türlerinin yayılmamasına yardımcı olur.

-Kadınlar özellikle hamile kadınlar için çok değerli bir besindir.

-Yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı olabilir.

-Zihinsel fonksiyonların daha iyi çalışmasına yardımcı olur.

HAVUÇ SUYU NASIL YAPILIR?

Havuç suyunun yapımı basittir ancak sert bir kök sebze olduğu için sebze suyu sıkacağı ya da mutfak robotuna ihtiyaç vardır. Havuç suyu yapımı için ilk olarak havuçları yıkamalısınız. İyice yıkadığınız havuçları bıçak ya da meyve -sebze soyucu yardımı ile tıraşlayın. Tıraşlama işleminin ardından havuçları meyve suyu sıkacağına ya da doğrayıcı robota atın. Meyve suyu sıkacağında bu işlemi gerçekleştirirseniz pürüzsüz bir havuç suyu elde edebilirsiniz. Robot kullanacaksanız havuç suyunuz pütürlü olabilir. Pütürlü tüketmek istemeyenler havuç suyunu bir süzgeç yardımı ile süzebilir. Elde edilen havuç suyu limon ve zencefil ile karıştırılarak içilebilir.

HAVUÇ SUYU KÜRÜ

Havuç suyu kürü için tarif:

5 ya da 6 adet havuç

İsteğe göre 1 limon suyu

İsteğe göre 1 çay kaşığı zencefil

Hazırlanışı:

Havuçları yıkayın ve soyacak ya da bıçak yardımı ile tıraşlayın.

Tıraşladığınız havuçları küp küp keserek blenderden geçirin. Eğer meyve suyu sıkacağı varsa robot yardımı ile havucun suyunu sıkın.

Ardından havuç suyunun içerisini limon suyu ve zencefil eklenir. İsteğe göre bir miktar daha suyla inceltilebilir.

Hazırlanan havuç suyu kürünü akşam yemeklerinden sonra içebilirsiniz.

Havuç suyu kürü sürekli yapılmamalıdır. Ara vermeden en fazla 3 ay tüketilebilir. 3 aydan sonra bir ay ara vererek tekrar kürü uygulayabilirsiniz.

HAVUÇ SUYUNUN CİLDE FAYDALARI

Havuç suyunun hastalıklara olduğu kadar cilde de faydası saymakla bitmez. İçeriğindeki A vitamini ile ciltte meydana gelen enformasyonları iyileştiren havuç suyunun cilde faydaları şu şekildedir:

-Havuç suyu tüketimi güneş ışınlarına karşı cildi korur.

-Sivilce oluşumunu azaltır. Sivilce izlerinin geçmesine yardımcı olur.

-Kolajen üretimin arttırdığı için ciltteki kırışıklıkların azalmasını sağlarken yeni kırışıklıkların oluşmasını da engeller.

-Cildin parlamasını sağlar.

İlgili Haberler