Prof. Dr. Mehmet Ceyhan aşı karşıtlarının arkasındaki gücü açıkladı: Devletin bu kadar rahat bırakacağını düşünmemiştik

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan aşı karşıtlarının arkasındaki gücü açıkladı: Devletin bu kadar rahat bırakacağını düşünmemiştik
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşı karşıtlarının sayısının azımsanamayacak kadar olduğunu belirterek, destekçilerini açıkladı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşı karşıtlarının arkalarında ''mali destekler'' olduğunu öne sürdü ve şunları ifade etti:

"CİDDİ MALİ DESTEKLER VAR"

“Twitter’da aşıyı yaptırın diyen mesajların 22 katı aşı karşıtı mesaj var. Bu da gösteriyor ki siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın karşıda bir avuç insan sayıları çok az ama onlar daha çok uğraşıyorlar. Çünkü halk bunu kendiliğinden birileri inanmıyor da söylüyor zannediyor ama öyle değil bu bütün dünyada çalışılan ortaya konulan bir konu. Bunların arkasında ciddi mali destekler var büyük gıda takviyecilerinin vitaminli probiyotikleri alırsanız hastalanmayacaksınız diye iddia edenlerin ciddi desteği var.”

AŞI KARŞITI HAREKETLERİ DESTEKLİYORLAR

Aşı karşıtı düşüncenin, ''gıda destekçileri'' piyasası tarafından hareketlendirildiğini vurgulayan Ceyhan, "Tabii gıda destekçileri. Çünkü adam diyor ki ‘bak sen bunu alırsan bu karışımı ya da bir otu seni hastalıklardan korur aşıya falan gerek yok’ diyor. Yaymak istediği fikir o. Aşı ona rakip gibi göründüğü için de dünyanın her yerinde aşı karşıtı hareketleri destekliyorlar" dedi.

DEVLETİN BU KADAR RAHAT BIRAKACAĞINI HESAPLAMADIK

Korona virüsün ne zaman ortadan kalkacağı ile ilgili Ceyhan şöyle konuştu: “Böyle şeyler söylüyorduk fakat hiçbirimiz devletin bu kadar rahat bırakacağını bütün önlemleri kaldıracağını aşılamanın peşini bu kadar rahat bırakacağını da hesaplamamıştık. Bunlar bu kadar rahat bırakılınca biraz artık bize değil de virüse kaldı. Yani virüs karar verecek ne zaman biteceğine...”

İlgili Haberler