Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan vatandaşlara kritik uyarı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan vatandaşlara kritik uyarı
65 yaş üstü sokağa çıkma yasağına rağmen, ülkedeki vaka sayısının artış göstermesine rağmen halk bir türlü eve girmiyor. Bilim Kurul Üyesi Prof Mehmet Ceyhan, ' Eğer millet eve girmemekte diretirse sokağa çıkma kararı alınabilir' ikazında bulundu

Koronavirüsle mücadele kapsamında, hastalığın yayılmasını önlemek için devletin aldığı tedbirler birer birer uygulanıyor. Bu virüsün en çok 60 yaş üzeri insanlarda çok etkili tesir yaptığı defalarca açıklanmasına rağmen, bu yaş gurubuna dahil vatandaşların umursamaz ve sorumsuz davranışları hala devam ediyor.

Yurt genelinde Bir çok mekanın kapanmasına rağmen evde durmayıp sokağa çıkmakta inat eden vatandaşların bu tutumu değişmeyince  İçişleri Bakanlığı önceki geceden itibaren 65 yaş üzeri olanlara sokağa çıkma yasağı getirmişti. Alınan bu karara rağmen dün havanın da iyi olmasını fırsat bilen vatandaşlar yurdun dört bir yanında şehirlerin meydanlarını doldurarak kendileri için yapılan ve hayati önem taşıyan, tedbir kurallarının tam zıttı olan görüntü sergilediler. İstanbul'da havanın güneşli olması nedeniyle sahiller ve parklara yine akın edildi. Evde kalmak istemeyenler, yine mangalları yaktı, genci yaşlısı iç içe, sanki bulaşıcı salgın yokmuş gibi sahillerde, Galata köprüsü gibi mekanlarda bütün gün balık tuttu. 

VALİ UYARDI AMA NE FAYDA 

İstanbul Valisi Ali Çetinkaya, İstanbullulara zorunlu ihtiyaçlar dışında sokağa çıkmamaları uyarısında bulundu.?
65 yaş üzerindeki vatandaşları ile  kronik rahatsızlığı olanların evden dışarı çıkmalarının yasaklandığını hatırlatan Çetinkaya,  "Sahillerde, parklarda geçirilecek tedbirsiz zamanlar, yarın sevdiklerimizi üzecek durumlara dönüşmesin. Kendimizi, sevdiklerimizi, komşularımızı ve ülkemizi düşünerek hareket etmemiz gereken bu dönemde evlerinizden dışarı çıkmayınız." dedi.

"BÖYLE GİDERSE YASAK GELEBİLİR"

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan bu konuda yaptığı açıklamada şu bir hafta içerisinde herkes evlerine girmezse, insanlara temasa devam ederse bu işi kontrol etmemiz mümkün değil.'' dedi. Salgının aynı şekilde devam etmesi durumunda sokağa çıkma yasağı kararı alabileceklerini belirten Ceyhan, "Ülkeler için sokağa çıkma yasağı kararı vermek kolay değildir. Bakın bütün ülkeler başta öneride bulundu hepsi sonra mecburen yasak getirmek zorunda kaldı. Böyle giderse biz de aynı kararı vermek zorunda kalabiliriz.'' dedi.