Provokasyon kokan iddia!

Provokasyon kokan iddia!
Provokasyon kokan iddia!

Amerikan gazetesi New York Times, Suriye ile Türkiye’yi karşı karşıya getirebilecek bir ‘haber’ yazdı: Hatay’daki kampta kalan askerler, Esad’a yönelik eylem düzenliyor!

Bir zamanlar Bakanlar Kurulu toplantılarını bile birlikte yaptığı Suriye ile ABD patentli “Arap Baharı” sonrası karşı karşıya gelen Türkiye’ye yönelik son haber, işleri daha da karıştıracak gibi görünüyor. Habere göre Türkiye’deki kampta barınan kaçak Suriye askerleri, çarşamba günü sınırı geçip Esad yanlısı 9 askeri öldürmüş!

 

New York Times’tan şok iddia!

Türkiye’deki kampta barınmakta olan grubun temsilcisi firari Albay Riyad Al As’aad, Suriye içinde düzenledikleri bir saldırıda 9 hükümet yanlısı askeri öldürdüklerini kabul etti.

Türkiye’nin, Esad rejimine karşı mücadele eden silahlı bir gruba ev sahipliğini yaptığı iddia edildi. New York Times gazetesi, Türkiye’nin, Esad rejimine karşı isyan eden “Silahlı muhalefet grubu Özgür Suriye Ordusu’na ev sahipliğini yaptığı, grubun komutanına ve çok sayıda üyesine barınak sağladığı ve onlara, Türk ordusunun koruduğu kamptan sınırın diğer tarafında saldırıları düzenlemelerine izin verdiği”ni belirtirken, bunun, belki şimdiye kadar Türkiye’den Suriye’ye “en çarpıcı meydan okuma” olduğu yorumunu yaptı. New York Times gazetesi, “Suriye’ye tokat, Türkiye, Esad karşıtı savaşçılarına barınak sağlıyor” başlığını kullandığı geniş haberinde “Bir zamanlar Suriye’nin en yakın müttefiki olan Türkiye, Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın hükümetine karşı isyan eden silahlı muhalefet grubu Özgür Suriye Ordusu’na ev sahipliğini yapıyor, grubun komutanına ve düzinelerce üyesine barınak sağlıyor ve onlara, Türk ordusunun koruduğu kamptan sınırın diğer tarafında saldırıları düzenlemelerine izin veriyor” iddialarına yer verdi.


Yaptırımlar bekleniyor
Türkiye’nin yakında Suriye’ye “yaptırımlar” uygulamasının beklendiği, muhaliflerin, İstanbul’da kurduğu Suriye Ulusal Konseyi’ne desteğini “derinleştirdiği”ni belirten gazete “Ancak Türkiye’nin, Suriye ordusundan kaçanlardan oluşan Özgür Suriye Ordusu liderlerine barınak sağlaması, belki şimdiye kadar Şam’a en çarpıcı medya okumadır” dedi. ABD’li gazete, Çarşamba günü “Türkiye’de büyük bir koruma altındaki bir mülteci kampında yaşadığı” nı belirttiği grubun, Çarşamba günü, Suriye’nin ortasındaki bir saldırı ile bir subay dahil, dokuz askerin öldürülmesinin sorumluluğunu üstlendiğini kaydettikten sonra şöyle devam etti: “Türk yetkilileri, grubun komutanı Albay Riad Al- As’aad ve subay kampında yaşayan 60-70 kadar üyesi ile ilişkiyi ‘tümüyle insani’ olarak niteliyor. Yetkililer, Türkiye’nin başlıca kaygısı, kaçanların fizik güvenliğidir. Grubun Türkiye’nin koruması altında iken askeri operasyonları düzenlemesine izin verilmesi spesifik olarak sorulduğunda Dışişleri Bakanlığı bir yetkilisi, tek kaygılarının insani koruma olduğunu, onların, görüşlerini dile getirmelerini durduramadıklarını söyledi.”

 

İlgili Haberler