PTT personel alımı başvurusu ne zaman yapılacak 2018

PTT personel alımı başvurusu ne zaman yapılacak 2018
PTT geçtiğimiz günlerde 1100 personel alımı yapacağını duyurmuştu. Peki PTT personel alımı başvuruları nasıl ve ne zaman yapılacak? Merakla beklenen açıklama geldi.

PTT personel alımı başvuruları ne zaman yapılacak? PTT PAL Güvenlik Hizmetleri geçtiğimiz haftalarda kadrosuna 1100 personel katacağını duyurmuştu. Bunun üzerine binlerce vatandaş başvuru yapmak istedi fakat PTT personel alımı başvuruları ne zaman yapılacak? Başvuru şartları neler? PTT personel alımı başvuru nasıl yapılır? Sorularını ise merak eder hale geldi.

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK

PTT İnsan Kaynakları sayfasında yer alan başvuru formları bölümünden yapılacak. PTT personel alımı başvuru tarihleri ise henüz yayınlanmadı. Yayınlanır yayınlanmaz haber sitemizden veya http://ik.ptt.gov.tr/ adresi üzerinden yapabileceksiniz.

PTT HANGİ KADRODA PERSONEL ALIMI VAR

haziran ayında kurulan PTTPAL AŞ, her türlü para, kıymetli maden ve kıymetli evrak taşıma, işleme ve saklama, ATM ikmal, bakım, izleme, nakit yönetimi, gece kasası hizmetleri ve fiziki güvenlik hizmetleri verecek. Şirket, bu yıl sonuna kadar İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Adana'da toplam 6 nakit merkezi kuracak.
Şirket, gelecek yıl 40 şube, 360 zırhlı araç ve bin 100 personelle ülke çapında PTT merkez, şube ve ATM'lerine hizmet vermeyi ve Merkez Bankası ile yapılan protokol doğrultusunda 24 merkezde madeni para konsinye depolarını işletmeyi amaçlıyor. 2023 ve takip eden yıllarda bölge ve dünya markası olma vizyonuyla yapılanan şirket, zırhlı araçlarda görevlendirilmek üzere bin 100 personel alacak.

Zırhlı aracın genel güvenliğini sağlayacak güvenlik görevlisi kadrosu için lise, operasyon görevlisi kadrosu içinse ortaokul mezunu olma şartı aranacak.

Zırhlı araç personel alımı için başvurular, 15 Aralık'ta sona erecek. Başvuruların sona ermesinin ardından aranan şartları taşıyan adaylar, mülakata çağrılacak. Mülakatta başarılı olanlar 31 Aralık'ta PTTPAL kadrosunda işe başlayacak. Söz konusu kadro için ihtiyaç doğrultusunda gelecek yıl da alım yapılacak.

Kamu haklarından yasaklı olmama şartı aranırken para ve değerli eşya taşımacılığında tecrübeli olma ise tercih nedeni olacak.

PTT personel alımı hakkında bir gelişme olduğunda adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT’nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak.

NOT: 14/05/1984 tarihi ve bu tarihten sonra doğanlar müracaat edebilecektir.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat
karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

d) Fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından ceza almamış olmak, 

e) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

f) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

g) Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için bu ilanda belirtilen öğrenim şartına haiz olmak. (21/05/2018 tarihinde veya önceki bir tarihte mezun olmak).

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

ı) Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

i) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda sakınca bulunmamış olmak.

j) Yapılacak “yazılı ve/veya sözlü sınavda” başarılı olmak.

PTT PERSONEL MAAŞLARI NE KADAR

PTT personeli de diğer kamu çalışanlarında olduğu gibi aylık maaşını ayın 15. gününde almaktadır. "PTT GİŞE VE BÜRÜ PERSONELİ 2018 yılı maaşı: 3.300 ile 3.700 TL arasında değişmektedir." Burada değişikliğe sebep olan en temel unsur performans sistemidir. Performans odaklı kazanç PTT maaşlarının belirleyici unsurudur. Bu maaşın yanı sıra günlük 10 TL yemek ücreti verilmektedir. "PTT DAĞITICI 2018 yılı maaşı: 3.100 TL ile 3.500 arasında değişmektedir."