PTT, ücretsiz maske dağıtacak

PTT, ücretsiz maske dağıtacak
Belediyelerin ücretsiz maske dağıtması kararı almasının ardından PTT de harekete geçti. PTT, 20 ve 65 yaş arasındaki vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılacağını duyurdu.

Korona virüsten korunmak için kullanılan yollardan biri olan maskeye rağbet artmıştı. Yoğun talebin ardından maske fiyatlarında yaşanan artış, vatandaşların cebine olumsuz yansımıştı. 

Tüm bunlarla birlikte, geçtiğimiz günlerde pazar ve market gibi sosyal alanlarda maske takma zorunluluğu getirilmişti.

PTT'nin online alışveriş sistemi 'ePttAVM' üzerinden ücretsiz maske temini yapılabileceği açıklandı.

Yapılan açıklamada, "T.C Sağlık Bakanlığı ile T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının almış olduğu karara istinaden; online ortamda 'ePttAVM' üzerinden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske temini sağlanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında, "Aile üyeleri için maske temin etmek isterseniz, aile üyelerine ait bilgileri form üzerinden doldurarak onlara da ücretsiz maske temin edebilirsiniz" ifadelerine yer verildi.

ePttAVM ile ücretsiz maske nasıl alınır?

Ücretsiz maske temini için maske.epttavm.com adresine giriş yapmak gerekiyor.  

ePttAVM çöktü mü? ePttAVM'ye neden ulaşılamıyor?

PTT'nin ücretsiz maske dağıtacağını duyurmasının ardından yoğunluk yaşanan ePttAVM'ye girilemediği kaydedildi. Peki, ePttAVM'ye neden girillemiyor? PTT, konu hakkında herhangi bir açıklamada bulundu mu? 

PTT'nin ücretsiz maskeleri dağıtacağı ePttAVM'ye ulaşılmaması ile ilgili PTT'den herhangi bir açıklama gelmedi ancak siteye trafiğin kesilmesinde, aşırı yoğunluğun etkili olduğu kaydediliyor.  

KARGO İLE GÖNDERİLECEK 

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında ePttAVM.com üzerinden 20-65 yaş arasındaki her vatandaşa ücretsiz sağlanan maskelerin, kargo gönderimleri PTT Kargo ile ücretsiz  yapılacak.

Diğer yandan, aşırı yoğunluk nedeniyle sorun yaşanan ePttAVM’den alınan başvuruların, e devlete kaydırıldığı ve maske temin etmek isteyen vatandaşların e devlet üzerinden başvuru yapması gerektiği belirtildi.