Putin ile görüşen devlet başkanından ordusuna savaş talimatı

Putin ile görüşen devlet başkanından ordusuna savaş talimatı
Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 70. güne girilirken, savaş hattında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Dün akşam saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko orduya "Savaşa hazır olun" talimatı verdi. Lukaşenko'nun emriyle birlikte Belarus silahlı kuvvetleri bugün ani tatbikata başlarken, birliklerin savaşa hazır olma ve belirlenen bölgelere yürüme görevlerini icra edeceği belirtildi.

Belarus Savunma Bakanlığı, silahlı kuvvetlerinin ani tatbikata başladığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Belarus Silahlı Kuvvetlerinde tepki kuvvetlerinin ani denetlenmesinin başladığı belirtilerek, bu esnada askeri birlikler ile alt birimlerin savaşa hazır olma, belirlenen bölgelere yürüme ve savaş eğitimi görevlerini yerine getireceği ifade edildi.

Askeri birliklerin hızla değişen durumda arazinin bilinmeyen bölgelerinde faaliyet göstereceği kaydedilen açıklamada, "Denetimin amacı, askerlerin olası bir krize hızlı bir şekilde müdahale etmeye hazır olup olmadığını ve kabiliyetini değerlendirmektir." ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler