Şehitliklerde hüzünlü bayram ziyareti

Şehitliklerde hüzünlü bayram ziyareti
Ramazan Bayramı'nın ilk günü olan bugün şehit ailesi, yakınları ve siyasiler Şehit Mezarlıklarını ziyaret etti. Dualar ve Kuran-ı Kerim okundu. Mezarlıklar temizlendi. Şehitliklerde hüzünlü anlar yaşandı.

DHA / AA - Şehit aileleri, her bayram olduğu gibi bu Ramazan Bayramı''nın ilk gününde de Edirnekapı Şehitliğine, Malatya''daki Yeşiltepe Şehir Mezarlığına, Adıyaman''daki Yeni Mezarlığa, Kilis''teki Asri Mezarlığına, Şanlıurfa''daki Şehit Mezarlığına akın etti.

Şehitlerimizin mezarlarının başında dua edilip, Kuran-ı Kerim okudu. Şehit yakınları, kabirlere su döküp çiçek bıraktı, mezar yerlerini temizledi.

“4 SENEDİR BAYRAM YOK BİZE"

Şehit Sedat Mekan''ın annesi Özlem Mekan, “Bayram yok bize. Şırnak''ta şehit oldu benim oğlum. Füze atıldı, 90 kişinin içerisinde benim oğluma nasip oldu. Onsuz bayram, bayram yok bize, 4 senedir bayram yok bize" dedi.

“BAYRAM EKSİK VE YARIM GEÇİYOR"

2 hafta önce Adana''nın Kozan ilçesinde şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Burak Şahin''in eniştesi Enis Çetin, “2 hafta önce şehit oldu. Ramazan''ın ortasında. Bayram nasıl olabilir. Nasıl yaşanabilirse öyle geçiyor, eksik ve yarım. Bu şekilde kaybetmenin üzüntüsü var ama gittiği menzil çok güzel bir menzil. Allah yolunda vefat ettiği için bir de sevincimiz var" diye konuştu.

“VATAN SAĞOLSUN, BAYRAĞIMIZIN DALGALANMASININ GURURUNU YAŞIYORUZ"

Şehit Gökhan Kılıç''ın babası Halis Kılıç ise “Bizim için bayram yok sadece adı bayram. Vatan sağolsun, vatan uğruna can verdik buradayız, o gururu yaşıyoruz. Bayrağımızın dalgalanmasının gururunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

"3 GÜNLÜK NİŞANLIYKEN ŞEHİT DÜŞTÜ"

Şehit Sedat Mekan''ın anneannesi Emine Akpınar “Bayramımız çok buruk, çok üzüntülü. 20 günlük asker 3 günlük nişanlıyken şehit düştü. Nişanlısı hala yüzüğünü boynuna takıyor. Ben büyüttüm onu. Bizi hiç yalnız bırakmazdı" dedi. 

Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, Yeşiltepe Şehir Mezarlığı''ndaki şehitliği ziyaret etti. Şehit kabirlerini ziyaretinde dua eden Baruş, şehit yakınlarıyla bayramlaştı. Vatandaşlar da şehitlikte yakınlarının kabirleri başında Kur''an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Adıyaman''da şehit aileleri, Ramazan Bayramı''nın ilk gününde şehitliğe ziyarette bulundu. Şehit yakınları, sabahın erken saatlerinden itibaren Yeni Mezarlık''taki şehitliğe geldi. Yakınlarının kabirlerindeki çiçekleri sulayan aileler, Kur''an-ı Kerim okuyup, dua etti. Bayram dolayısıyla mezarlığa gelen bazı vatandaşlar da şehitlerin mezarı başında dua okudu, ailelerin bayramını kutladı.

Kilis''te şehit aileleri, bayramın ilk gününde yakınlarının kabrini ziyaret etti. Asri Mezarlık içinde bulunan şehitliğe sabahın erken saatlerinden itibaren gelen aileler, yakınlarının mezarlarına çiçek bıraktı, Kur''an-ı Kerim okudu ve dua etti.

Şanlıurfa''da da bayram namazı sonrasında şehitliği ziyaret eden şehit yakınları, dua etti, Kur''an-ı Kerim okudu. Yakınlarının mezarını ziyaret eden vatandaşlar da mezar başlarındaki ağaçlara su verdi, mezarlık çevrelerinde temizlik yaptı. 

Şehitlikteki ziyaretçi yoğunluğu havadan da görüntülendi. 

İlgili Haberler