Gıda devi iflas başvurusu yaptı. Yüzlerce işçi kovulacak Almanya'da 139 yıl önce kurulan dünyanın sayılı reçel ve konserve üreticileri arasında yer alan Stute şirket grubu iflas başvurusu yaptı. Dünyanın en önemli reçel ve konserve üreticilerinden olan Stute Şirket Grubu'nda çalışan üyzelreci kişi işsiz kalacak.
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ayva reçeli tarifi için malzemeler neler? Ayvanın özel tadını ve mis gibi kokusunu içinde barındıran bu reçel, özellikle kahvaltı sofralarında sevilerek tüketiliyor. Peki, ayva reçeli nasıl yapılır? Ayva reçeli tarifi için malzemeler neler?
Kivi reçeli neye iyi geliyor İçeriğinde yüksek miktarda C vitamini barındıran kivi bu sayede güçlü bir antioksidan. Peki ya reçeli ne işe yarıyor? İşte yanıtı...
Rüyada reçel görmek ne anlama geliyor? Rüyada reçel görmek ne demek? Rüyada reçel görmenin iyi ve kötü tabirleri vardır.
Depremde evladını kaybeden anne: Çocuğum benden reçel istedi. Reçeli alamadan onu toprağa verdim Hatay'da yaşanan depremde, çocuğunu enkaz altında kaybeden annenin sözleri yürek burktu.
Reçel ve marmelatı sakın böyle yaparak yemeyin. Kansere neden oluyor Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, “Uzun süre ağzı açık bir şekilde belli sıcaklıkta kalan reçelde oluşan HMF dediğimiz bileşik, tümör dahi oluşturabiliyor. Ayrıca deride ve gözde birtakım yaralara neden olabiliyor” sözlerini kullandı.
Kuşburnu bitkisini dağdan topluyorlar reçelini yapıp satıyorlar Kars’ta vatandaşlar dağlık bölgelerden topladıkları kuşburnu bitkisinin çiçeklerinden reçel yaparak aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Reçelin kilosunun 50 ila 70 TL arasında olduğu açıklandı.
Reçelleriniz ve balınız şekerleniyor mu? Çözümü son derece kolay! Reçel ve bal, hemen her evin kahvaltı sofralarında bulunan lezzetler arasında yer alıyor. Sağlıklı tüketim için şekerlenme sorununun önüne geçmek oldukça önem taşıyor. Bunun için dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası var. Şekerlenme sorununun önüne geçecek çözüm önerileri ile karşınızdayız!
Hazırlanması 3 gün sürüyor Bursa'da doğadaki ağaçlardan bedavaya topladıkları kozalakları kaynatan kadınlar şurup yapıyor. Hazırlanması 3 gün süren şuruptan sabahları aç karnına bir kaşık içenlerin boğazı ve ve akciğerini temizleniyor.
Kansere iyi geliyor taleplere yetişemiyor. En yüksek gelir getiren meyve Konya'da, kansere yakalanan eşinin sağlıklı beslenmesi için yurt dışından getirdiği fidanlarla "süper meyve" olarak bilinen aronya yetiştirmeye başlayan Tahsin Tosun, kilosunu 120 TL'ye satıyor
18 yılda açlık sınırı 6.3 kat arttı BİSAM'ın araştırmalarına göre açlık sınırı Temmuz'da 2 bin 825 liralık asgari ücreti aşarak 2 bin 864 liraya çıktı. Yoksulluk sınırı da 9 bin 906 liraya yükseldi.
Sokak ortasında eski eşine 4 kurşun sıktı Avcılar'da boşandığı eşi Kader Kocayemiş tarafından sokak ortasında bacağından 4 kurşunla vurularak yaralanan Gönül Ayvacıoğlu, hastaneden taburcu olduktan sonra yaşadıklarını anlattı.
Öyle bir şeyin reçelini yaptılar ki bağışıklığını güçlendirmek isteyenler kapış kapış alıyor Adana Valiliği kapsamında kurulan Güney Adana Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, , turunçgiller ailesinden olan ve soyulmadan yenilme özelliğine sahip kumkatın reçelini yapmaya başladı. Haftalık 400-500 kiloya kadar üretim yapılabilen kumkat reçeli, içerdiği C vitamini nedeniyle korona virüs salgını döneminde talepleri artırdı.
Öyle bir şeyin reçelini yaptı ki adeta para basıyor. Duyan hayrete düşüyor Aydın'ın Nazilli ilçesinde, Nilgün Özkurt'un (47) kızı Gizem Özkurt'a (26) düşük olan bağışıklığının güçlenmesi için yapmaya başladığı kozalak reçeli, KOSGEB’den aldığı destekle açtığı işletmeyle gelir kapısına dönüştü. Günlük 10 kavanozla başladığı çam kozalağı reçeli üretimini 200 kavanoza çıkaran Özkurt, Türkiye'nin 81 iline gönderdiği reçelin patentini almaya hazırlanıyor.
Öyle bir şeyin reçelini yaptı ki paraya para demiyor. Yurt dışında gördü, hayatı değişti Mersin'de gemide çalışan 57 yaşındaki Hidayet Kaçan, 15 yıl önce İspanya'da tadına baktığı papaya meyvesinin üretimine başladı. Bahçede kurduğu serada 100 ağacı bulunan Coşkun, sezonda ortalama 45 bin TL gelir elde ediyor. Meyve ayrıca yüksek miktarda C vitamini içerdiği için Avrupa ülkelerinde yoğun şekilde talep görüyor.
Öyle bir şeyin reçelini yaptılar ki herkes şaşkına döndü. Kimsenin aklına gelmedi Hatay’da Türkiye’nin en acı biberi olarak bilinen Samandağ biberi ile reçel yapan kadın girişimciler, kendi markaları ile bunu satışa sundu.
Dağlarda yetişiyor koronanın can düşmanı. Çiğ de yeniliyor, sirkesi ve marmelatı da yapılıyor Sivas'ta dağlık alanlarda kendiliğinden yetişen alıç meyvesi, sonbaharda tutkunlarını dağlara çekiyor. C vitamini açısından zengin olan ve bağışıklık sistemini güçlendirme özelliği bulunan alıç meyvesi hem çiğ olarak hem de sirkesi yapılarak tüketiliyor. Özellikle korona virüs pandemisi döneminde bağışıklığını güçlendirmek isteyenler, mevsimi gelen alıca ilgi gösteriyor.