Recep Tayyip Erdoğan: “MİT, Libya’da üzerine düşeni yapıyor”

Recep Tayyip Erdoğan: “MİT, Libya’da üzerine düşeni yapıyor”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MİT'in yeni hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, “Özellikle Suriye krizinin başladığı ilk günden itibaren sahada aktif rol oynayan teşkilatımızın sınır ötesi harekatlarımızın başarıya ulaşmasında çok büyük emeği bulunuyor. Şimdi de Libya’da üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getiriyor” dedi.

MİT’in Ankara’da yapılan yeni binası “Kale” düzenlenen törenle açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada MİT’in Libya’da üzerine düşen vazifeyi yaptığı söyledi. Erdoğan, ayrıca Cemal Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılmasında MİT’in önemli payının olduğunu da belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“İnsanların bir arada yaşama, şehirler ve devletler kurma tarihiyle istihbarat tarihi aşağı yukarı aynıdır. Devlet denilen karmaşık mekanizmanın, istihbarat desteği olmadan işlemesi ve ayakta kalması mümkün değildir.

Bizim tarihimizde de istihbarata çok çok önem verilmiştir. Mesela mirasçısı olduğumuz Osmanlı, daha kuruluş yıllarından itibaren güçlü bir istihbarat sistemi tesis etmiştir. Bugünkü MİT’in yaptığı görevleri yürüten bir veya birden fazla yapı daima olagelmiştir.

Esasen Osmanlı’nın gerilemeye başlamasında istihbarat zafiyetinin de önemli payı vardır. Son dönemde istihbarata önem verilmeye başlanmışsa da maalesef kötü gidişin önü kesilememiştir. Sultan Abdülhamit Han’ın bu konuya verdiği ehemmiyet ve başarılar kayda değerdir.

Cemal Kaşıkçı cinayetinde olayın başından sonuna kadar her düğümü çözerek hem bu kanın üzerimize sıçramasını engellemiş hem de muhataplara Türkiye’nin ağırlığını hissettirmiştir. Teşkilatımız güvenlik güçleri sahaya inmeden önce zemini hazırlamaktadır.

Özellikle Suriye krizinin başladığı ilk günden itibaren sahada aktif rol oynayan teşkilatımızın sınır ötesi harekatlarımızın başarıya ulaşmasında çok büyük emeği bulunuyor. Şimdi de Libya’da üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getiriyor. Devletimizin ve milletimizin çıkarlarını savunmaya devam edeceğinize yürekten inanıyorum.”