Referandum rezilliğini Türkmenler ortaya çıkardı

Referandum rezilliğini Türkmenler ortaya çıkardı
Peşmergenin sözde bağımsızlık referandumunda Türkmen kenti Kerkük'te yapılan oy sahtekarlığını Türkmenler gözler önüne serdi. Sandıklarda bazı kişilerin defalarca oy kullandığı tespit edildi. Peki Kerkük'te referandum sonuçları ne çıktı?

Peşmergenin sözde bağımsızlık referandumunun ardından Barzani yandaşlarının defalarca oy kullandığı tespit edilirken, seçim sonuçlarındaki tutarsızlık ise gözlerden kaçmadı. Barzani'nin kanalı Rudaw'ın internet sitesi, evet oylarının yüzde 93.29, hayır oylarının yüzde 6.71 çıktığını duyurdu. Sitede bir de illere ve ilçelere göre oy dağılımı ve katılım oranları listesi yer aldı. Bu listeye göre Kerkük'de referanduma katılım oranı yüzde 78 civarında oldu. Katılım oranlarını listeleyen site illerin ve ilçelerin oy oranlarını ise veremedi. Kerkük gibi bir çok il listede 'sıfır' olarak gösterildi.

Rudaw'ın iddiasına göre illerde referanduma katılım oranları şöyle: Erbil: %86, Duhok: %90, Kerkük: %78.77, Ninova Ovası: %86, Hanekin: %92, Akre: %94, Gulala: %78, Zaho: %94, Karatepe: %62, Cebare: %76 Soran: %86, Mahmur: %87.3, Amediye: %89, Çoman: %91, Mergesor: %98, Rewanduz: %90

PARMAKLARI YIKAYIP OY VERDİLER

Irak Türkmen Cephesi Kerkük'de referanduma katılımın da verilen oyların da yarısının sahte olduğunu iddia etti. Sosyal medya hesaplarından bir kişinin 3-4 kez oy kullandığı görüntüleri yayınlanırken, bazı kişilerin parmaklarındaki boyayı silip yeniden oy vermeye gitmeleri de kayda alındı. Türkmeneli Cephesi'nden atılan tweet'ler ise referandum komedisinin özetler gibiydi:

İlgili Haberler