Renault, 2016’da Formula 1’e dönecek

Renault, 2016’da Formula 1’e dönecek
Fransız otomobil markası Renault Başkanı ve CEO’su Carlos Ghosn, Renault’nun kendi takımıyla birlikte 2016 sezonunda Formula 1’e döneceğini açıkladı

Carlos Ghosn; “Renault’nun Formula 1 karşısında iki seçeneği vardı; ya yüzde 100 geri dönecekti yahut da tamamen terk edecekti. Detaylı bir çalışmadan sonra, Renault’nun 2016’dan itibaren Formula 1’de olmasına karar verdik. F1’in ana paydaşları tarafından sağlanan nihai detaylar bu yeni serüveni kabul etmemiz yönünde bize güven verdi. Hedefimiz, biraz zaman alacak olmasına rağmen kazanmak” sözleriyle Renault’nun hedeflerini açıkladı.
 

Zafer bekliyor
Renault; Formula 1’den takım olarak elde edeceği zaferlerden en üst seviyede fayda sağlayacak. Yeni motor yönetmeliklerinin gerekli kıldığı yatırımlardan geri dönüş ve imaj açısından son derece düşük kazanımlar elde eden Renault, sadece motor tedarikçisi olarak Formula 1’de yer almanın sınırlarını tecrübe etmiş oldu. Bundan dolayı da; Lotus F1 takımı ile  çalışmaların sonlandırılması için görüşmeler devam ediyor. Renault; yaklaşık 40 yıldır kesintisiz olarak Formula 1 Dünyası’nda yer aldı. 1977’de bu spor dalında daha sonra bir norm haline gelecek olan turbo şarjı tanıtarak şampiyonada yeni bir çığır açtı. Renault; 600’ü aşkın grand prix’de yer aldı ve 168 yarışta galibiyet, 12 üreticiler şampiyonluğu ve 11 sürücüler şampiyonluğu elde etti. Renault’nun Formula 1’de yer alma kararı; motor sporlarını marka kimliğinin ayrılmaz bir parçası olarak ele alma görüşünün bir teyidi niteliğinde. Formula 1; otomobil tutkusunun en önemli sembolü. Renault’nun sahip olduğu tutku, marka imzası ile kendini ortaya koyuyor: ’Passion for Life’. Pek çok müşteriyi kendine çekmesinin yanı sıra; Formula 1 aynı zamanda çalışanların motivasyonunu da arttırıyor. Motor sporlarının zirve noktası olan Formula 1 teknolojik ve operasyonel açıdan kusursuz olmayı gerektiriyor. Şampiyona, Renault’nun müşterileri yararına ürünlere uyguladığı teknolojik uzmanlık için bir vitrin görevi görüyor.