Fırtına kupada esti

Fırtına kupada esti

Fırtına kupada esti

Trabzonspor, 2-1'lik mağlubiyetin rövanşında Sivasspor'u Adrian'ın üç, Olcan, Volkan, Aykut'un golleriyle 6-0 geçti ve Türki

Trabzonspor, 2-1'lik mağlubiyetin rövanşında Sivasspor'u Adrian'ın üç, Olcan, Volkan, Aykut'un golleriyle 6-0 geçti ve Türkiye Kupası'nda finale çıktı.

 

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş mücadelesinde kötü sezonu kupayla unutturmak isteyen Trabzonspor Sivasspor'u konuk etti. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçta Bordo-Mavililer maçı 6-0 kazanarak finale çıktı.

 

Sivas'ta 2-1 ev sahibi ekibin galibiyetiyle sona eren karşılaşmanın rövanşı dengeli başladı. Her iki takımın da savunmada açık vermediği gözlenirken Trabzonspor 38. dakikada öne geçti. Ziya'nın Volkan'ı düşürmesiyle kazanılan penaltı vuruşunu Adrian kaleci Borjan'a nişanlasa da dönen topu yine Polonyalı tamamladı: 1-0. İlk yarı ev sahibi takımın üstünlüğüyle sona erdi.

 

İkinci yarı ise golle başladı ve Trabzonspor Adrian'la farkı ikiye çıkardı. 2-0'ın ardından Sivasspor gol için biraz daha rakip kaleye yüklenmeye başladı. Cesaretlenen Trabzonspor, açılan rakibine karşı daha net pozisyonlar bulurken 53'te Adrian farkı üçe çıkardı. Bu golle Karadeniz fırtınası rahatlayıp daha sert esmeye başlarken Sivasspor oyundan koptu. 65'te Olcan, 72'de Volkan, 77'de de Aykut attıkları gollerle farkı açtı: 6-0.

 

Bu sonuçla Trabzonspor finale yükselen ilk takım oldu.