Rize'deki 'kaza' gerçeği ortaya çıkardı: Çay diye ne içiyoruz?

Rize'deki 'kaza' gerçeği ortaya çıkardı: Çay diye ne içiyoruz?
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Rize'de TIR'ın devrilmesi sonucu ortaya çıkan kaçak çayları Meclis Genel Kurulu'na taşıdı. Diğer yandan yaşanan skandal kaçak çayların Rize'de kime gittiğini ve 'çay diye ne içiyoruz' sorusunu akıllara getirdi.

Rize'de yaşanan kaçak çay skandalını TBMM Genel Kurulu'na taşıyan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, "Ticaret Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı yetkililerine soruyorum. Bu rezaleti nasıl açıklayacaksınız" dedi.

ÇAY DİYE NE İÇİYORUZ?

Rize'de devrilen TIR'ın içinde İran'dan  gelen kaçak çayın olduğunun anlaşılması, çay üreticisinin düşük fiyat, kota ve kontenjan nedeniyle sıkıntılar yaşadığı bir dönemde dışarıdan çay getirilip satıldığının ispatı olarak ortaya çıktı. Yaşanan skandal kaçak çayların Rize'de kime gittiğini ve aslında çay diye ne içiyoruz sorusunu akıllara getirdi.

Çay, Türkiye'nin içme suyundan sonra en fazla tüketilen içeceklerin başındaki yer alırken, kaçak çayda ilaç etken maddesi ve gıda boyası olabileceği belirtildi. 

Kazayı çayın Susurluk'u olarak nitelendiren CHP'li Kaya, "Kendi yerli çayımız dururken, mis gibi milli çayımız dururken, çay üreticilerimiz kota ve kontejan uygulamaları ve düşük taban fiyatla boğuşurken hangi vicdan kaçak çayın ülkemize girişine izin veriyor? Bu kaza 'kaçak çay girişlerini engelliyoruz' diyenlerin doğru konuşmadıklarının ispatıdır" şeklinde konuştu. 

İlgili Haberler