Roger Federer Wimbeldon’da finale yükseldi

Roger Federer Wimbeldon’da finale yükseldi
Tenis dünyasının en prestijli turnuvası olan Wimbeldon dev mücadeleye sahne oldu. Tarihin en iki tenisçisinin mücadele ettiği yarı final maçında ‘Majesteleri’ lakaplı Roger Federer,ezeli rakibi Rafael Nadal’ı mağlup ederek finalde Djokovic’in rakibi oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Wimbledon Tenis Turnuvası'nda erkekler yarı finali müthiş maça sahne oldu. Tenisin iki efsane ismi Roger Federer ve Rafael Nadal karşı karşıya geldi. Kariyerinde 40. kez karşı karşıyaka gelen "Fedal" ikilisinde 3 saatlik süren karşılaşmadan İsviçreli rakibi 3-1 geçerek finale yükselmeyi başardı.

Wimbledon'da erkekler finalinde Djokovoc-Federer karşılaşması 14 Temmuz Pazar günü saat 16.00'da başlayacak.

Wimbledon’da tek erkeklerde yarı final ikinci maçında iki efsane 3 numaralı seribaşı Rafael Nadal ile iki numaralı seribaşı Roger Federer, finalde Novak Djokovic’in rakibi olmak adına bir araya geldi. İkili tarihte 40. kez buluşurken gülen taraf (7)7-6(3), 1-6, 6-3 ve 6-4’le Federer oldu. Daha önce oynanan 39 maçta Nadal 24 galibiyet elde ederken, ikilinin aralarında oynanan son maç olan 2019 Roland Garros yarı finalinde gülen taraf Nadal olmuştu.

İlgili Haberler