Ronaldo Nazario'dan Cruzeiro yatırımı! Tam 400 milyon dolar

Ronaldo Nazario'dan Cruzeiro yatırımı! Tam 400 milyon dolar
Fenomen lakaplı Brezilyalı eski golcü Ronaldo, gençliğinde top koşturduğu Brezilya ligi takımı Cruzeiro kulübünü satın aldı. Yıldız ismin kulüp için 70 milyon dolar ödediği açıklandı.

Brezilyalı eski futbolcu Ronaldo Nazario, ariyesine başladığı kulüp olan Cruzeiro''nun hisselerini 400 milyon dolara hisselerini aldı.

Daha önce İspanyol ekibi Real Valladolid''i alan El Fenomeno lakaplı efsane isim, Cruzeiro''nun yüzde 90 hissesinin sahibi oldu.

Ronaldo, iki yıl önce ikinci lige düşen Cruzeiro''yu eski ihtişamına kavuşturmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

Brezilya''da taraftarlara ait olan futbol kulüpleri bir kaç ay öncesine yatırımcılar tarafından satın alınamıyordu.

RONALDO KİMDİR?

Ronaldo Luís Nazário de Lima, (d. 18 Eylül 1976, Rio de Janeiro) genellikle Ronaldo olarak bilinen, forvet olarak oynayan Brezilyalı emekli bir futbolcudur. Popüler olarak El Fenomeno (Fenomen) olarak adlandırılan oyuncu, tüm zamanların en büyük futbolcularından biri olarak kabul edilir. En iyi dönemlerinde hız, çalımlar, klinik bitirici ve top sürme ile tanınıyordu. 1990''larda Ronaldo, Cruzeiro, PSV, Barcelona ve Inter Milan için kulüp düzeyinde oynadı. İspanya ve İtalya''ya yaptığı geçişler, Diego Maradona''dan sonra, 21. doğum gününden önce iki kez dünya transfer rekorunu kıran ikinci oyuncu oldu. 23 yaşına geldiğinde kulüp ve ülke için 200''den fazla gol attı. Ciddi diz yaralanmaları ve iyileşme nedeniyle neredeyse üç yıl boyunca hareketsiz kaldıktan sonra, Ronaldo 2002 yılında Real Madrid''e katıldı, onu Milan ve Corinthians takip etti.

Ronaldo, 1996, 1997 ve 2002''de Yılın FIFA Dünya Oyuncusu''nu, 1997 ve 2002''de Ballon d''Or''u ve 1998''de Yılın UEFA Kulüp Futbolcusu''nu kazandı. 1997''de La Liga En İyi Yabancı Oyuncu oldu. La Liga''da 34 gol attıktan sonra Avrupa Altın Ayakkabı ödülünü kazandı