Ay-yıldızlılara Euro 2016’da zorlu rakipler

Ay-yıldızlılara Euro 2016’da zorlu rakipler
Fransa’da 10 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Ay-yıldızlılara zorlu rakipler çıktı

En iyi üçüncü olarak finallere katılma hakkı elde eden ve dün akşam Paris’te yapılan kura çekimine 4. torbadankatılan milliler, İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan’la eşleşti. D Grubu’nda yer alan millilerimizin rakiplerinden İspanya, 2008 ve 2012’de üst üste iki kez şampiyon olurken, Çek Cumhuriyeti ise bölünmeden önce Çekoslovakya kimliği ile 1976’ta zafere ulaşmıştı. Bu arada Çeklere eleme maçlarında iki kez yenilmiştik. Ev sahibi Fransa’nın direkt katılacağı ve ilk kez 24 takımın mücadele edeceği EURO 2016’da ülkeler dörderli 6 gruba ayrıldı. Oynanacak 3 maçın ardından gruplarda ilk iki sırayı alan takımlar ile en iyi 4 üçüncü, ikinci tura yükselecek. İkinci turdan itibaren tek maçlı eleme sistemine göre oynanacak turnuvanın finali, 10 Temmuz’da Stade de France’ınev sahipliğinde yapılacak. Türkiye, D Grubu’ndaki ilk maçını Hırvatistan ile 12 Haziran Pazar günü saat 16.00’da başkent Paris’teki Parc Des Princes Stadı’nda oynayacak. İkinci maçında 17 Haziran Cuma günü saat 22.00’de Nice’in Allianz Riviera Stadı’nda son şampiyon İspanya’nın karşısına çıkacak ay-yıldızlılar, gruptaki son karşılaşmasında ise 21 Haziran Salı günü saat 22.00’de Lens’in Felix-Bollaert Stadı’nda Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak. Gruplar şöyle:

A GRUBU: Fransa, Arnavutluk, Romanya, İsviçre, 
GRUBU: İngiltere, Galler, Slovakya, Rusya,
C GRUBU: Almanya, Kuzey
İrlanda, Polonya, Ukrayna,
E GRUBU: 
Belçika, İrlanda Cumhuriyeti, İsveç, İtalya,
F GRUBU: Portekiz, İzlanda, 
Macaristan, Avusturya.

Bu arada 301 milyon Euro dağıtılacak olan şampiyonaya katılan ülkeler 8’er milyon, kupayı kazanan takım 27 milyon Euro alacak. Ayrıca ilk turda gelecek her galibiyet için 1 milyon Euro, her beraberlik için ise 500 bin Euro ödül verileceği açıklandı. UEFA ayrıca, çeyrek finale kalan ekiplerin 1,5 milyon Euro, çeyrek finalistlere de 2,5 milyon Euro, yarı finalistlerin ise 4 milyon Euro alacağını duyurdu.